За сблъсъци между протестиращи срещу расизма и крайнодесни в Лондон

...
За сблъсъци между протестиращи срещу расизма и крайнодесни в Лондон
Коментари Харесай

Сблъсъци в Лондон при поредния протест срещу расизма

За конфликти сред протестиращи против расизма и крайнодесни в Лондон оповестява " Ройтерс ".

На следващите митинги против расизма излязоха и контрадемонстранти, с цел да защитят паметниците, свързани с колониалната история на Англия.

Статуи на исторически персони, в това число Уинстън Чърчил - английският министър председател по времето на Втората международна война, който протестиращите назовават ​​ксенофоб - бяха обградени от контрадемонстрантите, които се опитваха да ги предпазят.
 Британските управляващи опазиха статуята на Чърчил в Лондон преди митингите
Британските управляващи опазиха статуята на Чърчил в Лондон преди митингите

Според Джонсън " неуместно и позорно " е протестиращите да нападат статуята на Чърчил пред Народното събрание

На площад " Трафалгар " се наложи интервенция на полицията, с цел да бъдат разграничени две групи от към 100 души всяка. Стигна се до физически конфликти, замерване с бутилки и консерви, както и хвърляне на пиратки.

Припомняме, всеобщи митинги против расизма се организират в целия свят след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Съединени американски щати, задушен при полицейски арест.

Във Англия протестните прояви прераснаха в разногласия към монументи на участниците в империалистическото минало на нацията, изключително откакто статуята на търговеца на плебеи Едуард Колстън беше съборена и захвърлена на пристанището в Бристол предишния уикенд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР