За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал

...
За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Що е да си Най-най-нагъл? Като зам.-министър от ГЕРБ

За съзнателния ми живот дотук, доста пъти съм си задавал въпроса: “Kакво е да си същински безочлив?”.Нали разбирате - безочливост срещаме всеки ден, само че аз приказвам за “най”, aма в действителност да си “най-нагъл”. И предходната седмица открих отговора. На фона на митинга на майките на децата с увреждания, палатковите лагери из цялата страна и невъзможността на страната да се оправи с този проблем, вижте какво са създали заместник-министърът на общественото министерство Росица Димитрова и държавният специалист от отдел "Интеграция на хората с увреждания “ Надежда Харизанова.
Двете виновни за хората с увреждания дами са отишли, забележете - от 12 до 14 юни, на интернационална конференция в Ню Йорк, с цел да показват, отново забележете - "постиженията на България “ по правата на хората с увреждания.
Избягали са чак в Ню Йорк, та най-малко 3 дни да им се махнат от главите майките с децата. Всъщност, макар, че конференцията е тридневна, те са си писали дневни за 6 дни. И освен това – зам.-министърът Росица Димитрова е пътувала извънредно удобно в бизнес класа. Билетът й е коствал 8306 лв., тъй като е закупен в последния миг, нищо, че за конференцията е имало покана още от март, както призна самата Димитрова тази заран по bTV.
„ Важното е, че сме взели участие “, отговори решително за скъпия билет зам.-министърът. Тя сподели още, че за нея е било наслаждение, чест и горделивост да взе участие в конференцията. За достойнството и гордостта не знам, само че удоволствието по публични данни коства общо 16 150 лв. държавни пари. И то, удоволствието, е ознаменувано с предостатъчно селфи от конферентната зала. Селфи, което двете дами са си качили във фейсбук.
Между другото, тематиката на конференцията е била: „ Никой да не бъде зарязан посредством цялостното използване на Конвенцията по правата на хората с увреждания “. Това още повече добавя неуместната картина – „ никой да не бъде зарязан “, а майките спят в палатки пред Парламента...
Този случай е ослепителен образец за това що е да си най-нагъл. И в същото време е прекомерно индикативен за голямата бездна, която зее сред представителите на властта и елементарните хора, на които първите би трябвало да служат – едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред Парламента.

Слави Трифонов, Фейсбук
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР