За съюза на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС и ДПС, за връщането

...
За съюза на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС и ДПС, за връщането
Коментари Харесай

Филип Станев пред Tribune: Не мисля, че ПП-ДБ ще оттеглят номинацията на Васил Терзиев за кмет на София

За съюза на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, за връщането на инхаус процедурите и дали ПП-ДБ ще отдръпна кандидатурата си за кмет на София Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Филип Станев.

Г-н Станев,  изненадва ли Ви съюза в пленарна зала на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, определяно като „ сглобка ”?

Ако назоваваме политическото съюзяване сглобка, може би бъркаме. Всъщност това е една настояща към този момент коалиция и то се вижда от гласуванията в зала на бюджета, издигането на номинации, като тази на одобрения конституционалист господин Пеевски. Хубавото е, че Демократична България в лицето на господин Христо Иванов и госпожа Надежда Йорадонова одобряват той да е част от конституционната комисия на Народното събрание и да се върви към смяна на конституцията и прословутата правосъдна промяна с такива специалисти. Иначе не го назоваваме „ сглобка ”, най-малко ние от Има Такъв Народ, а си го назоваваме една открита коалиция, която очевидно ще работи дружно – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Защото одобриха дружно бюджета за 2023г.?

Приеха го на първо четене и по всичко наподобява, че ще се опитат да поработят по-дълго. За голямо страдание това им изпитание най-вероятно не е в полза на българските жители и обществото, а в полза на тези обединения, които вземат участие в тази настройка, което е доста тъжно. Избирателите очевидно желаеха друго, а получиха нещо друго против вота си, който показаха на изборите. През последните 34 години от 1989г., освен в този момент, се случва по този начин, че волята и желанието на българските жители фрапантно се разминава с волята на българските политици, когато те попаднат в българския парламент. Отново ще кажа, да не го назоваваме сглабка, а да го назоваваме една работеща коалиция, за която има големи въпросителни дали ще работи за българските жители или за себе си.

Защо Политическа партия влезе в изострен спор с Има Такъв Народ преди 3 години по отношение на инхаус процедурите за пътищата, които през днешния ден те ще ползват в новата настройка?

То това е един от най-ярките образци на спора. Едва ли не тези инхаус процедури, контрактувани от ГЕРБ, бяха анатемосани в интервала, в който депутатът от Има Такъв Народ господин Гроздан Караджов оглавяваше районното министерство. Сега се оказва, че тези процедури ще продължат.

Не единствено, а ще бъдат двойно по-скъпи!

Да, и шегата за „ бебетата ” на господин Караджов, както Кирил Петков наричаше строителните компании, се оказа не просто несъстоятелна, а кухо и празно обвиняване. То приличаше на обвиняването към пътните компании на Христо Иванов още в 46-тия параламент, когато пък той ги наричаше „ котки в чували ” и говореше за министър председател „ сламен чавек ”. Сега като че ли „ котките ” се появиха в чувалите на Демократична България и техните сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Така процесите текат по един печален метод. Не е занимателно, в случай че някои политици не се забавляват да си играят с българските жители.

Те стачкуват и сега!

Кой ги чува, обаче?! Та нещата са неприемливи и отвратителни, споделят някои, тъй като страните от соцлагера преди време към този момент построиха устойчиви демокрации и сътвориха правила, които работят, а в България това не се случва. Ние като че ли постепенно и гладко се връщаме към времената на една тирания, с която мислехме, че от дълго време сме се разделили. Само че в този момент диктатурата е маскирана зад една псевдо народна власт.

В тази връзка ПП-ДБ ще отдръпна ли кандидатурата на спонсора си Васил Терзиев за кмет на София?

Това е въпрос на решение на тези десни партии и водачи, и те ще носят отговорност за номинацията на господин Терзиев. Според мен няма да го отдръпват. Те дори интензивно стартират да работят по неговата предизборна акция, въпреки изборите да са относително надалеч.

Да не се окаже, че ПП-ДБ да изперат и Държавна сигурност?

Този израз – да изпереш, с изключение на пране на ръка или с перална машина, има и различен смисъл – да удариш или да направиш нещо по-лошо. Изпирането в неприятния смисъл е за българските жители, а изчистването е в интерес на тези, които поправят политическия си имидж.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР