За съвременните смартфон флагмани не е достатъчно да имат най-мощния

...
За съвременните смартфон флагмани не е достатъчно да имат най-мощния
Коментари Харесай

Huawei Mate 40 Pro постига нови висоти при снимане на видео |

За актуалните смарт телефон флагмани не е задоволително да имат най-мощния хардуер, а би трябвало и да дават по-голяма добавена стойност на потребителите. Доста постоянно разликата сред моделите в този клас е в камерите, а устройството, с което ще ви срещнем през днешния ден изпъква по този индикатор. Става дума за най-новия смарт телефон от висок клас на Huawei – Mate 40 Pro, който неотдавна е наличен и у нас.

Камера за всевъзможни условия

И защото загатнахме, че камерата на Mate 40 Pro е на висота, то започваме точно с този негов аспект. Преди всичко би трябвало да отбележим, че моделът оглави класациите на специалистите от DXOMARK за съществена и селфи камери. С други думи тук става дума за допустимо най-хубавото качество измежду мобилните телефони, а при главната камера то е подсигурено от съществуването на технология на LEICA и три датчика. Става дума за 50MP Ultra Vision Camera, 20MP Cine Camera и 12MP с телефото обектив и оптична система за стабилизация и 5-кратен оптичен зуум.



Когато снимате при оптимална околна светлина ще забележите реалистично пресъздаване на цветовете и високи равнища на детайлите, с които фотосите ви ще хващат окото на приятелите и роднините ви. Разбира се моделът разчита и на вградена технология с изкуствен интелект, с която се разпознават подиуми, а измежду тях са Синьо небе, Зеленина, Храна, Цветя, Сняг, Есенни листа и Текст. Освен това софтуерът отличава другите домашни любимци, а и съществуването на разположение, като задейства портретния режим.

Доста постоянно при разходки на мрачно някоя сцена или обект сграбчва вниманието ни, само че когато снимаме с модел от по-нисък клас резултатите са надалеч от мечтаното. В такива условия Mate 40 Pro разчита на специфичен нощен режим, който посредством съчетаване на няколко фрагмента в един реализира доста положителни резултати. Така и фотосите през нощта са ярки и с прилични равнища на детайлите.



За случаите, в които желаете да снимате отдалечени обекти като животни или елементи по постройките да вземем за пример, има ефикасна система за приближение с 5-кратен оптичен и 10-кратен хибриден зуум. По този метод можете да постигнете високо качество даже в тези обстановки.



При Mate 40 Pro отчитаме редица усъвършенствания при снимането на видео, което е до резолюция 4K. Така можете да се възползвате напълно от опциите на вашия 4K тв приемник да вземем за пример и да гледате наличието в истинската резолюция и с високо качество. Важно при снимането на клипове е да има ефикасна система за стабилизация, която отстранява нежеланите вибрации, а такава е налична и тук. Дори когато слизате по стълби или ходите бързо, картината ще е постоянна и без неприятни резултати.

Освен общоприетия режим за снимане са налични някои спомагателни, с които можете да се развихрите в креативно отношение. Сред тях е подобен за занимателен каданс допускащ снимането на някои бързи дейности и по-късно да видите всичко на доста по-ниска скорост. Една забавна функционалност е Tracking Shot, която може да следи обекта, който снимате и да концентрира при нужда.

За влогърите доста подобаващ е двойният аспект, като при него се комбинират предната и съществена камери, които снимат по едно и също време. За да извършите тематични продукции можете да употребяват режима за основаване на истории, в който да комбинирате няколко клипа в един план.

Предната камера също дава разширени благоприятни условия. Освен качествените селфи фотоси има и алтернатива за широкоъгълен режим, с който да заснемете групови селфита да вземем за пример. И тук имате достъп до режим за видео на занимателен каданс, което е забавна добавка и може да докара до занимателни резултати. Разбира се имате и алтернатива за прибавяне на разкрасяващи резултати в случай че имате потребност от това.

Допълнителният датчик в предната камера прави допустимо различаване на жестове с ръка. Сред тях са снимане на екранна фотография, скролиране и прелистване през фотоси в галерията. С тази система се привиква относително мъчно, само че по-късно може да е от изгода.

Изискан дизайн

Дойде ред да обърнем внимание и на другите аспекти на модела, започвайки с дизайна. Още при пръв взор прави усещане екранът, който е двустранно закривен до 88 градуса. Въпреки това са налични хардуерни бутони за ръководство на силата на звука и включване. В екрана има и отвор за селфи камерата. Що се отнася до употребяваните материали, откриваме стъклено покритие на гърба и железна рамка, които придават премиум чувство.



Основната камера е в забавна кръгла секция, а измежду останалите черти на модела са USB Type-C порт, отвор за високоговорител и слот за карти в долната част на корпуса. Отгоре са IR предавателят, отвори за микрофон и още един високоговорител. Телефонът има сертификация IP68 за водо- и прахоустойчивост. В България моделът е разполагаем в цветове Ceramic Black и Mystic Silver.

Безупречна продуктивност, първокачествен хардуер и издръжлива батерия

Mate 40 Pro има закривен екран с диагонал от 6.73 инча, резолюцията е 1344 x 2772 пиксела, поддържа технологията HDR10 и е с вграден скенер на отпечатъци. OLED панелът възпроизвежда ярка и контрастна картина с приятни цветове. Анимираните резултати, а и по-бързите игри вървят безпрепятствено поради 90-херцовата периодичност. С този екран ще се насладите както на филми и фотоси, по този начин и на равномерен гейминг.

В основата на Mate 40 Pro откриваме чипсета Kirin 9000, а с изключение на него има 8GB RAM и 256GB разширяема памет. По този метод можете безпроблемно да работите с документи, изображения, играете игри, търсите в интернет, гледате филми с висока резолюция и така нататък

Mate 40 Pro може да работи с 5G мрежи, а също така има и Wi-Fi 6 технология за бърз трансфер. Наличен е и IR предавател посредством, който имате опция да управлявате като с отдалечено необятен набор от уреди – климатици, тв приемници и така нататък В добавка стерео представителите пресъздават мощен и компактен тон, който добре добавя наличието при възпроизвеждане.

Моделът разчита на батерия с потенциал 4400 mAh, която предлага съответна устойчивост. При обикновено натоварване ще разполагате с до към ден и половина автономност с един заряд. Това несъмнено може да се усили с режима за икономисване на сила. Отделно софтуерът следи кои приложения изразходват повече сила и предлага да ги пандизите, а за това ще виждате и вести.

Едно от преимуществата на телефона е и бързото зареждане, което е до мощ от 66W с включения в комплекта адаптер, нужна екстра в забързаното всекидневие. Освен това се поддържа и бързо безжично зареждане до впечатляващите 50W. Възможно е и зареждането на други безжични устройства, в това число смарт телефони и слушалки.

Какво е ситуацията със софтуера?

Подобно на останалите настоящи модели на компанията, Mate 40 Pro не разполага с услугите и приложенията на Гугъл. Тъй като обаче има операционна система Android с него са съвместими доста от приложенията и игрите за платформата. С тях можете да се сдобиете през магазина AppGallery, както и посредством различни решения. Такива са търсачката Petal Search и приложението More Apps, което включва каталози с някои от най-използваните приложения. Имате и алтернатива за „ клониране “ на огромна част от наличието и приложенията от остарелия си телефон с програмата Phone Clone.

Използваният интерфейс EMUI 11 от своя страна прибавя редица новости, в това число разширени благоприятни условия на Always-On екрана (AOD) и нов артистичен образ за него. Подобрена е и Multi-Window функционалността, която разрешава отварянето на голям брой плаващи прозорци едновременно, които могат да бъдат минимизирани и оразмерявани. Тук е и системата за елементарно и бързо безжично шерване на файлове, Huawei Share.

За край

Huawei Mate 40 Pro коства 2399 лева в свободна продажба, като може да бъде открит и при трите телекома. Цената несъмнено е висока, само че устройството не е за всеки. То е ориентирано към характерен кръг хора, които желаят максимума от телефона си. Mate 40 Pro предлага висока работливост, премиум дизайн и издръжлива батерия.

Разбира се над всичко изпъква камерата, която е най-хубавата все още измежду смарт телефоните. Освен за висококачествени фотоси можете да разчитате на нея и за първокласно видео с разнообразни режими, които ще харесат на доста от вас. Възможностите на селфи камерата също са разширени и не са за занемаряване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР