За съветските собственици на автомобили гаражите са и място за

...
За съветските собственици на автомобили гаражите са и място за
Коментари Харесай

За какво си използват гаражите в СССР, освен за да си паркират колите?

За руските притежатели на коли гаражите са и място за работа, почивка… и обществени контакти.

Личният гараж е нещо, за което всеки в Съюз на съветските социалистически републики мечтае. Онези, които имат шанс да се снабдят с него, в никакъв случай не лимитират функционалността му просто до място за паркиране. Вместо това, гаражът става място за усамотение и социализация.
Безплатен сервиз


В годините на Съюз на съветските социалистически републики притежателите на коли избират да си ги ремонтират сами. Проблематично и скъпо е да извозиш развален автомобил до профилиран сервиз. Съветските коли постоянно се чупят и притежателите им сами се научават по какъв начин да се оправят с най-честите неизправности.

Ето за какво, средностатистическият гараж на руския водач е оборудван с всичко належащо за ремонт на автомобила. Най-важното е, че във всички гаражи има канал, което разрешава на „майстора“ да получи достъп до дъното на автомобила и да работи в комфортна позиция.

Собствениците употребяват гаражите си и да съхраняват в тях разнообразни принадлежности, нужни за един сполучлив ремонт. Ако нямат някой инструмент или аварийна част, постоянно могат да вземат назаем от съседа. Освен това, те са постоянно подготвени да се притекат на помощ, когато някой има потребност от такава, или да дадат съвет по какъв начин човек да се оправи с съответен проблем.
Мъжки клуб


Често мъжете се срещат в гаражите под претекста, че поправят колите си. За руските хора, които живеят главно в дребни жилища и не разполагат с персонално пространство вкъщи, гаражите са същинско избавление.

В рамките на своята гаражна общественост руските мъже търсят компания и основават другарства със свои съидейници. Често мъжете наминават през гаражните кафези на съседа, с цел да споделят новините и да си поговорят.

Понякога хората даже вечерят в гаражите, като нормално капака на автомобила се употребява като спонтанна маса. Менюто постоянно е простичко: самун, яйца, колбас, лук, кисели краставички, бира или водка.

Така мъжките диалози на спонтанните маси трансформират гаражите в едно от най-популярните места за забавление за руските мъже.
Склад


Навик на руските жители е да отглеждат, берат и съхраняват зеленчуци за консумация през зимата. Много притежатели на дачи се отдават на тази задача със пристрастеност и складират големи количества храна. Подобни размери, обаче, мъчно могат да се съхраняват вкъщи. Ето за какво, напълно естествено хората употребяват гаражите си, с цел да складират запасите си.

Стари мебели, книги, касетофони, остарели облекла и доста други движимости се складират в гаражите, заради липса на по-добро място. Съветските жители нямат табиет да изхвърлят счупени или остарели движимости, по тази причина едно място, сходно на частен склад, е същинска благословия.
Игрище
 Олег Иванов/Sputnik

Много хора, израснали в Съюз на съветските социалистически републики, си спомнят, че едно от обичаните занимания през свободното време е играта върху гаражите. Никой не отключва гаражите си, с цел да могат децата да играят в тях. Вместо това малчуганите се катерят на покривите и скачат от гараж на гараж, пресъздавайки борби, гоненици и стрелби.

Възрастните хокат младежите, които прекарват времето си в гаражните комплекси, защото не желаят децата да повредят покривите на гаражите или стените им, само че това в никакъв случай няма резултат. Съветските деца постоянно се връщат, с цел да си играят върху гаражите, незабавно щом възрастните си тръгнат.

създател: НИКОЛАЙ ШЕВЧЕНКО

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР