За САЩ не е важно кой е на власт в

...
За САЩ не е важно кой е на власт в
Коментари Харесай

За САЩ не е важно кой управлява Сърбия

За Съединени американски щати не е значимо кой е на власт в Белград, написа македонският всекидневник “Нова Македония “.
Сърбия е сложена в периферията на американските ползи през последните две десетилетия и по тази причина основният въпрос за Вашингтон е до какъв брой властта в Белград е отворена за съдействие, вместо това кой е на водеща позиция в страната.
Поради това Съединени американски щати няма нито да попречат, нито да оказват помощ за смяната на властта в Сърбия, считат политическите анализатори, в подтекста на последната " атака " на сръбската съпротива, която се пробва да смъкна сегашния президент Александър Вучич.
Поводът беше и визитата на един от водачите на опозицията Вук Йеремич в Съединени американски щати, който преди пътуването до Вашингтон съобщи, че в диалози с американски чиновници ще се опита да „ отстрани заплахата Америка да предотврати промяната на властта в Сърбия”.
„ Когато Съединени американски щати има съществено желание да повлияе на изборните процеси в дадена страна, това въздействие ще се усети. Да вземем образец от 5 октомври в Сърбия или, в случай че желаете по-добър случай, с Македония.
Интервенциите с такава активност не участват в Сърбия в този момент “ - споделя политическият анализатор Драгомир Ангелкович за сръбския вестник " Данас ".
Според него американската администрация не е взела хомогенна позиция във връзка с ръководството на сръбския президент Александър Вучич.
Игор Новакович от Центъра за интернационалните връзки и сигурност съобщи, че не е забелязал, Съединени американски щати да поддържат настоящето или предходното държавно управление в Сърбия.
„ За американската администрация не е значимо коя политическа мощ е на власт, стига тя да си сътрудничи с настояванията на Вашингтон. Самият избор е в ръцете на жителите на Сърбия, Съединени американски щати не се намесват в него “, споделя Новакович.
Председателят на Народната партия Вук Йеремич съобщи преди пътуването си до Съединени американски щати, че не чака американската администрация да промени позицията си във връзка с Косово и че не поддържат позицията на сръбската съпротива за бойкотиране на Народното събрание или идващите парламентарни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР