За САЩ е по-важно ограничаване влиянието на Дамаск, а не

...
За САЩ е по-важно ограничаване влиянието на Дамаск, а не
Коментари Харесай

Иран: За САЩ важно е ограничаване влиянието на Дамаск, а не победа над „Ислямска държава”

За Съединени американски щати е по-важно ограничение въздействието на Дамаск, а не победа над ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Това съобщи външният министър на Иран Мохамед Зариф пред неправителствената организация " Азиатско общество " в Ню Йорк, осведоми ТАСС.

Вашингтон смята като по-важна задача недопускането управляващите на Сирия да поемат надзор над границата с Ирак, в сравнение с заличаването на терористичната формация " Ислямска страна ", разясни той.

Зариф добави, че задачата на Иран в Сирия е " битка против ДАЕШ ". По думите му последните дейности на Съединени американски щати дават мотив за подозрение, че ползите на Техеран и Вашингтон по този проект съответстват.

Той изрази убеденост, че съветският президент Владимир Путин ще способства за урегулирането на обстановката в Сирия по политически път.

Разговарях с президента Путин, знам, че президентът Путин желае спокойно решение в Сирия, разясни външният министър и сподели, че не знае дали и Съединени американски щати се стремят към това.

Зариф също изрази подозрение, че някои американски съдружници са заинтригувани от политическо споразумяване на спора в Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР