За SAP смисълът от всяка една технология е как тя

...
За SAP смисълът от всяка една технология е как тя
Коментари Харесай

Дигиталната зависимост ще расте, а огромната трансформация предстои

За SAP смисълът от всяка една технология е по какъв начин тя ще донесе допустимо най-голяма стойност в живота ни по допустимо най-бързия метод

- Госпожо Тренчева, какъв брой значими са решенията за онлайн маркетинг като SAP Hybris Marketing в подтекста на цифровата промяна на бизнеса?

- Глобалните данни демонстрират, че към 60% от всички решения за покупка са били свързани с цифрова информация или цифров канал, който потребителят е употребявал за образуването на визията си за продукта или услугата. Още по-интересното е, че всяка последваща година тази цифрова взаимозависимост пораства със 115%. Някой би споделил, че тези данни касаят единствено компании, които имат крайни консуматори, а тези в B2B сегмента няма да бъдат наранени. Истината е, че следва голяма промяна в междуфирмените взаимоотношения. Настъпилата цифрова гражданска война в обслужването на крайни консуматори през днешния ден води и до колосални промени в това по какъв начин бизнесите взаимодействат между тях ежедневно.

- По какъв метод тези технологии оказват помощ на бизнеса да сътвори неповторимо потребителско преживяване?

- Благодарение на двете съществени технологии - AI (изкуствен интелект) и ML (машинно обучение), през днешния ден SAP и доста други компании основават неповторими платформи, с цел да подсигуряват персонализацията на потребителско преживяване. Твърди се, че по този начин наречените милениъли ще бъдат последното потомство, за което дейно са употребявани старите маркетингови похвати, ориентирани към авансово избрана и релативно огромна таргет група, образувана въз основа на доста малко данни. Новите модели ще се опитат да подсигуряват съвсем идентично 1:1 преживяване за всеки един от нас, по този начин както пазарим в дребното магазинче, където търговецът ни познава доста добре. Вече виждаме, че този нов метод води до 10-15% нарастване на продажбите след единствено 4-месечни пилотни планове, даже и в България.

- Колко ефикасна е платформата SAP Hybris като средство за монетизиране на огромни масиви от данни и за реализиране на напредък и нараснала конкурентоспособност за бизнеса?

- През 2017 година интензивно навлезе измерването на цифровите канали за реализация на покупки. Появи се терминът ROPO Ratio - Research Online, Purchase Offline ( " Проучвай онлайн, купувай офлайн " ). За да се пресметна ROPO Ratio, са необхoдими голям брой решения - от ERP, през CRM, POS система, мобилни приложения за разплащане и геолокация, голям брой аналитични принадлежности. Желанието на SAP е да рационализира тази софтуерна задача и даде нови благоприятни условия на клиентите си посредством двете си съществени платформи - S/4HANA (новото потомство ERP на SAP) и Hybris. Това значи, че с помощта на платформата SAP Hybris през днешния ден всеки бизнес може да остойности всяка цифрова акция, да наблюдава пътя на клиента си и да разбере къде да влага, с цел да реализира изключителна успеваемост на маркетинг бюджетите си, освен това в действително време.

- Какво е бъдещето на този тип софтуерни решения в маркетинга и каква ще е ролята на SAP?

- В последния отчет MarketSpace на IDC за новите потребности на фирмите се означи възходящото търсене на AI & ML технологиите в региона на маркетинга. SAP Hybris Marketing Cloud е избран от IDC като основен състезател във всички категории. Ключът към триумфа ни и в България, и в района е в бързото основаване на цялостни подготвени потребителски решения, обезпечена UI/UX интеграция, пилотни планове, налична ценова политика, задълбочено образование на чиновниците, сътрудниците и клиентите, безупречна потребителска поддръжка на системите и доста други. За SAP смисълът от всяка една технология е по какъв начин тя ще донесе допустимо най-голяма стойност в живота ни по допустимо най-бързия метод. Това е в основата и на партньорството ни с компании като Publicis.

Начо Стригулев, Венцислав Савов, изявлението е оповестено в сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР