За санкциите Магнитски“ трябва да мислят хората от ГЕРБ и

...
За санкциите Магнитски“ трябва да мислят хората от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Лорер лоялно за Магнитски: Налага се отвън да казват, че правосъдието ни не работи

За глобите „ Магнитски “ би трябвало да мислят хората от ГЕРБ и Българска социалистическа партия. На нас тези наказания не ни споделят нищо ново, ние знам кои са тези хора, само че те демонстрират, че в България правораздаването не работи. Налага се от чужбина да ни го посочат с пръст. В целия свят 52-ма са глобените по „ Магнитски “. От тях 9 са в Европейски Съюз, 8 в България. Това сподели политикът от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер в ефира на „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS.

По високите етажи на властта няма никакви присъди за проблеми, които са известни от години, разяснява той. Въпросът на тези избори е докога българското общество ще търпи това, разясни Лорер.

По мотив формираното против някогашния зам.-министър обвиняване за газовите доставки той сподели, че не вижда съображение за терзание за самия зам.-министър, а съображение за терзание по претекстовете на прокуратурата. „ България работеше във форсмажорна обстановка. Русия спря доставките на газ и ние бяхме принудени в къси периоди да намерим различни доставки. Учудвам се за какво упрекват министър, че се пробва да разплати газ в долари, по този начин както беше контрактуван преди да бъде спрян. Важен въпрос е дали това не обслужва съветския интерес, когато Русия стартира да ни съди по този контракт. Трябва да питаме за какво в България в лицето на настоящия министър не съди Русия за недоставения газ, по този начин както прави Чехия и Германия “, разяснява политикът.

Лорер уточни, че е значимо да се отговори на въпроса за какво „ Булгаргаз “ не търси своя дълг от 40 млн. лева от Топлоелектрическа централа Варна неплатени доставки на газ. Той зададе въпроса за какво „ Булгаргаз “ не търси своите 500 млн. лева неплатени доставки на газ към „ Топлофикация София “. Тези въпроси стоят към актуалното управление на „ Булгаргаз “, добави Лорер.

ГЕРБ имаха 12 години за нашарване на източниците на газ за България, сподели той. Лорер разясни, че от ГЕРБ съзнателно са забавяли азерския газ, тъй че страната ни да е подвластна от съветския години наред. „ Трябваше да пристигна „ смяната “, с цел да се случи диверсификацията, за жалост, в условия на война. Същото ще се случи и с петрола в „ Нефтохим Бургас “, същото се случва към този момент и с нуклеарното гориво “, съобщи политикът.

По мотив думите на Румен Радев, че България ще наложи несъгласие, в случай че Европейски Съюз наложи наказания върху Русия, които засягат нуклеарната енергетика, Лорер разяснява: „ Не запознат съм какво се опасява президентът. Косвено той ни плаши със прекъсване на тока. България има обезпечено нуклеарно гориво. 48-ото Народно събрание към този момент обезпечи американско гориво. Такива наказания нямат връзка с интереса на България. “

Ядрената енергетика би трябвало да се развива и това не може да се случва с технологии от глобени страни като Русия, посочи Лорер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР