"За самолетите F- 16 ще има още поне 1 милиард

...
"За самолетите F- 16 ще има още поне 1 милиард
Коментари Харесай

Румен Гечев : За самолетите F- 16 ще има още поне 1 милиард скрити разходи

"За самолетите F- 16 ще има още най-малко 1 милиард скрити разноски, защото в сегашната цена самолетът ще бъде с окастрено въоръжение. Лъжат българския народ, че цената е 2 милиарда и 400 милиона, а действително ще е над 3 милиарда. Сега се пробват още веднъж да ни излъжат и да ни дават едни окастрени самолети, които не ни правят никаква работа. " Това съобщи националният представител от ПГ на "БСП за България " проф. Румен Гечев пред БНР.

"Вместо да понижат цената на самолета, те са свалили част от ракетите и амунициите. Ние ще получим един сакат аероплан от второто тримесечие на 2023 година”, разяснява Гечев. Той добави, че с цел да бъде този военен аероплан функционален, той би трябвало да бъде окомплектован. "Това значи най-малко още 500 – 600 милиона. Също по този начин би трябвало да се преработи напълно или да се строи ново летище, защото този аероплан има специфични условия. Трябва да се промени цялата противовъздушна защита на България”, сподели социалистът. Той изясни, че става въпрос за колосални разноски през идващите години.

"Отбраната ни е в риск. Министерството на защитата на Съединени американски щати доста тъкмо споделя, че недоокомплектоването на самолета слага в риск осъществяването на програмата”, разяснява Гечев.

"Със сигурност разноските, които ще направи българската страна, ще бъдат доста по-високи от заложените 2 милиарда и 400 милиона лева ”, съобщи Румен Гечев. Той изрече терзанията си по отношение на обстоятелството, че самолетите F 16 Блок 70 към момента не са създадени. "Този аероплан още не съществува, не е тестван и не лети. Той още е на чертожната дъска. Плащаме вкупом милиарди за машини, които ще дойдат след 4 години”, приключи Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР