За само пет години почти двойно се е увеличил броят

...
За само пет години почти двойно се е увеличил броят
Коментари Харесай

Една от седем БГ фирми продава онлайн

За единствено пет години съвсем двойно се е нараснал броят на българските предприятия, които продават артикули и услуги онлайн. Те са 14,9%, а осъщественият оборот от електронна търговия възлиза на 6,9% от общия им оборот, излиза наяве от настоящите данни на Национален статистически институт.
10,7% от компаниите разчитат на собствен личен уеб страница или приложение. 6,1% са дейни в платформи като eBay, Booking.com, Amazon, Alibaba, eMAG, TimoCom, Glovo, Takeaway и т.н. 2,2% от предприятията правят електронни продажби през EDI системи (най-често употребявани за доставки в индустрията - б.р.).
Около една трета от компаниите имат уеб продажби в границите на Европейски Съюз, а малко под 20 на 100 - и на пазарите на трети страни.
 Новият модел за онлайн търговия, който усилва доста броят и размера на поръчките
Новият модел за онлайн търговия, който усилва доста броят и размера на поръчките

Изцяло българската компания следва образеца на водачи в сегмента

Най-активни онлайн са огромните предприятия с над 250 заети лица, като на половина по-малко са компаниите с 10-49 чиновници, които употребяват Глобалната мрежа за продажби.
Общо заетите лица с достъп до интернет са 40,2%. Повече от двойно се е нараснал броят на употребяващите служебни мобилни устройства с интернет връзка спрямо 2017 година (22,2%). Две трети (67,5%) от предприятията обезпечават далечен достъп до системите си, като това е всеобщата процедура в огромните компании. Онлайн срещи се организират в 28,2% от компаниите, като има огромни разлики съгласно браншовете. 81,9% от предприятията ползват ограничения за осведомителна сигурност, като най-често това са сигурни пароли, архивиране на настрана място и контрола на достъпа до мрежата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР