За съжаление здравословните проблеми на Кей Нишикори продължават. Бившият №4

...
За съжаление здравословните проблеми на Кей Нишикори продължават. Бившият №4
Коментари Харесай

Нишикори се надява на завръщане за US Open


За страдание здравословните проблеми на Кей Нишикори не престават. Бившият №4 в света не е играл формален мач от Индиън Уелс предходната година и по всичко наподобява, че още много дълго няма да го забележим в деяние.

32-годишният японец страда от травма в тазобедрената става и откакто обмисли „ няколко разнообразни благоприятни условия “ с екипа си, взе решение през януари да се подложи на артроскопска интервенция. По това време прогнозите бяха той да бъде отвън игра към 6 месеца, само че явно възобновяване върви по-бавно.

Нишикори изрази вяра да се завърне в игра за US Open през септември. Именно в Ню Йорк някогашният №4 в света доближи до единствения си край в шампионат от Големия шлем през 2014-а, когато загуби от Марин Чилич.

Нишикори добави, че желае да живее „ всеки ден на най-много “, говорейки по тази причина какъв брой дълго още може да продължи да играе. „ Ако всичко върви добре, може да играя на US Open тази година. Опитвам се да бъда подготвен в точния момент за Откритото състезание на Япония (през октомври), в случай че се организира тази година. Не ми се има вяра, че предстоят още 10 години в тенис кариерата ми, тъй че желая да пребивавам всеки ден на най-много. “

Операцията на тазобедрената става е третата сериозна намеса за Нишикори, който през 2017-а оперира китката си, а през 2019-а рамото.

Най-високоранкираният азиатски тенисист в историята на АТР има 12 трофеи, както и четири финала на равнище Мастърс 1000, както и извоювани 431 мача в тура. И на фона на здравословните проблеми, в края на предходната година Кей получи най-големия подарък като стана татко за първи път.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР