„За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да

...
„За съжаление, всичко у нас поскъпва и ще продължи да
Коментари Харесай

Икономист: Всичко ще продължи да поскъпва

„ За страдание, всичко у нас нараства и ще продължи да нараства, защото нашите вътрешни цени зависят и от интернационалните такива, и от войната в Украйна”.

Това съобщи икономическият консултант към КТ „ Подкрепа” Ваня Григорова за Нова телевизия.

„ Ясно е, че първо, горивата идват от Русия, второ - ние сме подвластни от този район и във връзка с торовете. Това непроменяемо ще се отрази на производителите на зеленчуци и плодове”, сподели още тя.

„ В последна сметка, ние се намираме в свят, който е привързан и до момента в който веригите на доставки не се стабилизират, а оттова и цените – няма по какъв начин да знаем тъкмо какво ще се случи, само че сигурно обстановката ще се влоши”, добави тя.

По думите ѝ е мъчно да се предвижда какъв брой би могла да бъде годишната инфлация.

„ Може да надскочи и 10%, защото февруари 2022 година към февруари 2021 година – за една година, инфлацията към този момент е 10%. Ако обстановката се усложнява, а тя ще се, явно е, че ще надскочи 10%. Никой не знае обаче с колко”, разяснява Григорова.

„ Това, което ние можем да създадем на национално равнище, е да предприемем съществени ограничения, тъй че да подсигуряваме минималното оцеляване на населението”, безапелационна беше тя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР