За съжаление, вчерашният първи ден на 45-ото Народно събрание е

...
За съжаление, вчерашният първи ден на 45-ото Народно събрание е
Коментари Харесай

Румен Петков: Бивш партиен секретар лансира идеята за лустрация

За страдание, вчерашният първи ден на 45-ото Народно заседание е впечатляващ от позиция на лъжата, некоректността и спекулацията. Това сподели ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция в централата на партията, заяви Агенция „ Фокус “.

„ От друга страна е добре, че те документално са подадени. Предложението за промени в Конституцията, което е импортирано от Христо Иванов и група народни представители, от една страна е доста грозна нечиста сделка с упованията на хората за радикална правосъдна промяна, въпреки това издава вопюща неначетеност. Предложението, което е направено, съдържа две неща, които са неуместни от позиция Конституцията и решенията на Конституционния съд до момента да бъдат осъществени от Обикновено национално заседание. Първото е разделянето на Висшия правосъден съвет на два съвета – единият –прокурорски, другият – съдийски “, сподели Петков.

Той изясни, че това е доста ясно написано в решение номер 3 от 2003 година на Конституционния съд, където е записано категорично, че нови конституционни органи се основават единствено от Велико национално заседание. „ Когато се вършат такива оферти, би трябвало да е ясно, че от една страна се лъже обществото, от друга се показва изключителна неначетеност и се спекулира с упованията на хората за промени, които да основат чувството за правдивост “, добави Петков.

„ В предложенията за промени в Конституцията категорично е залегнала концепцията за лустрацията. Лустрация на лица, заемащи обществени длъжности в държавната администрация заради принадлежност. Тази концепция за лустрация е подписана от Велизар Шаламанов също, който е бил партиен секретар на военната единица ПОЛК, която е следвало да се опълчи на НАТО. когато подобен човек се ангажира с сходни текстове, би трябвало да сме наясно, че има подготвеност да съобщи всичко, с което е обвързван личния му живот, стига да бъде добре през днешния ден “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР