За съжаление трябва да потвърдя, че сред намерените останки в

...
За съжаление трябва да потвърдя, че сред намерените останки в
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Открит е биологичен материал, изпратен е за ДНК анализ

За страдание би трябвало да потвърдя, че измежду откритите остатъци в Черно море край Шабла, е открит биологичен материал, който е изпратен за ДНК разбор. Това разгласи на брифинг началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който показа пред публицисти всички стъпки, които Военноморските сили са подхванали при издирването на изчезналия водач майор Валентин Терзиев.

Самолетът МиГ-29, пилотиран от майор Терзиев от състава на авиобаза Граф Игнатиево, изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при осъществяване на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел по време на ученията " Шабла 2021 ".

" Между 7.41 ч. и 8.10 ч. през вчерашния ден сутринта са открити остатъци от избавително съоръжение, парчета и биологичен материал. Оттук нататък дейностите се насочват най-вече към разкриване на черната кутия на изтребителя МиГ-29 ", добави Ефтимов.

По думите на началника на защитата, намирането на черната кутия е основен миг, с цел да могат да се проучват аргументите за тежкия случай и да се възобновят плановите полети на Военновъздушните сили.

" Търсенето в региона, където бяха открити отломките, продължава. Там се намира
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР