За съжаление ситуацията в Киев не е добра. Посланикът и

...
За съжаление ситуацията в Киев не е добра. Посланикът и
Коментари Харесай

Османи: Търсим варианти да изтеглим дипломатите на РСМ от Киев

За страдание обстановката в Киев не е добра. Посланикът и дипломатът, както и други двама македонски жители, които са в посолството, прекарват по-голямата част от деня в скривалище, а не в посолството, само че издават документи за пътешестване. Проблемът е, че даже и тези, които са получили документи за пътешестване, не могат да излязат от Киев.  Опитваме се да евакуираме дипломатите на Република Северна Македония. В Киев има към 20 посланици от членки на Европейски Съюз, които също не могат да изоставен.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 972
Градът е под блокада, въздушни удари има цяла нощ. Имаме договорености, всяка страна, която ще обезпечи първия превоз, да закараме нашите дипломати в Полша, осведоми на конференция министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

 Османи сподели, че в Одеса има няколко македонски  граждани. ”Говорих с министъра на външните работи на България, тъй като те имат консулство в Одеса,  да вземат нашите с техните рейсове, които ще вземат българските  граждани. Късно нощес свързах нашия дипломат с българския общоприет консул в Одеса, с цел да осведомяваме нашите жители къде да чакат. В последната връзка, която имах с македонския дипломат, той ми сподели, че не могат да изоставен Киев, който е обграден ”, сподели Османи, който изрази вяра, че денем ще бъде открит метод  дипломати на Република Северна Македония да стигнат до Полша.

Буяр Османи сподели, че никой не може да планува по какъв начин ще се развие обстановката. В Европейски Съюз обаче се разискват проекти за вълна от бежанци, която надали ще стигне до Република Северна Македония поради географската раздалеченост. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 972  Путин благодари на сирийския президент за поддръжката Путин благодари на сирийския президент за поддръжката  Индийският министър председател прикани Путин да приключи насилието в Украйна Индийският министър председател прикани Путин да приключи насилието в Украйна  Пендаровски: Ситуацията в Украйна става все по-сложна, множеството интервенции там се финансират с биткойни Пендаровски: Ситуацията в Украйна става все по-сложна, множеството интервенции там се финансират с биткойни
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР