За съжаление представителите на протестиращите не представиха нови данни, с

...
За съжаление представителите на протестиращите не представиха нови данни, с
Коментари Харесай

Сандов: Протестиращите от ТЕЦ „Марица 3“ не представиха данни за извършен основен ремонт спрямо предписанията


За страдание представителите на протестиращите не показаха нови данни, с които да ме убедят, че е осъществен главен ремонт. Това съобщи на брифинг вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите по отношение на митинга на работещите в Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ – Димитровград пред постройката на екоминистерството през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31491
„ Нямаме такива данни и от направената инспекция на място, която е открила, че има по-скоро имитационен ремонт със заковаване на няколко ламарини, с някои дребни ремонти “, разяснява той.

Сандов напомни, че Съдът на Европейският съюз е осъдил страната ни за редовно нарушение на въздуха със серен диоксид в Югоизточния регион. Той сподели, че и в тази връзка не може „ по никакъв метод “ да пусне Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ още веднъж да оперира, до момента в който, по думите му, не се изпълнят всички наставления според закона. Според него протестиращите би трябвало да потърсят „ главния човек “, който е виновен за това. „ Няма по какъв начин аз да извърша техните претенции, защото те са в действителност към работодателя “.

Относно собствеността на предприятието, Сандов съобщи: „ Ние виждаме едни лица от Англия и Шри Ланка, за които Google не знае нищо “.

ТЕЦ-ът беше затворен от Регионалната ревизия по околна среда – Хасково на 21 април. На 12 май министър Сандов разгласи, че сдружението остава затворено поради нарушавания на нормите за качество на въздуха. 

Протестиращите през днешния ден обявиха, че, откакто настояването им няма да бъде изпълнено, демонстрациите ще продължат. След Министерство на околната среда и водите те се насочиха към Министерския съвет и Народното събрание. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР