За съжаление нямаше по-добър вариант за правителство. Аз съм малко

...
За съжаление нямаше по-добър вариант за правителство. Аз съм малко
Коментари Харесай

Журналист пред Дарик: Фокусирането върху кухнята на политиката води до нейното профанизиране

" За страдание нямаше по-добър вид за държавно управление. Аз съм малко коренен в смисъл, че считам, че е извънредно време в политиката в България да има правила, тъй като непрестанно се оказваме прецакани и то тъкмо поради някакви подмолни сделки, само че политическата обстановка сега е такава, че няма партия, която да има очевидно преимущество. Която да одобри мандат и да има болшинство, да прокара промени, да прокара закони, в слесдствие на което България да върви напред. За страдание обществото е доста фрагментирано и има някакво равновесие сред първите 2 сили, 4 - 5 депутата нищо не са допълнително или по-малко, тъй че самата политическа обстановка предполагаше, че в случай че желаеме да вървим напред, трябваше да се направи държавно управление сред тези две политически сили. Разбира се, с всички взаимни отстъпки и вреди, които ще произлязат от това. " Така стартира диалогът с журналиста в Капитал Йово Николоввъв форумът за хрумвания на Дарик " Стълбището ".

“Ако знаем по какъв начин се вършат кренвирши, няма да ядем кренвирши. Същото е и с политиката. Ние в случай че знаем по какъв начин се прави политика, няма да почитаме политиците. Тези изтекли записи, не драматизирам с това, на фона на едни реплики, не доста лицеприятни, които излязоха по време на ръководството на Бойко Борисов за набиване с 200, този диалог изглеждаше доста учтив. Между възпитани хора с ясни цели, с ясни вероятности, с предоставяне на сметка какви взаимни отстъпки се вършат, с предоставяне на сметка какви вреди ще понесат, с едно национално отговорно говорене. ”

“Имаме няколко разнообразни сюжета, които се развиват в България. Където се пресекат се получава гърмеж и ние получаваме познание за това по какъв начин се случват нещата в страната. Казвам го в смисъла на това, че прокуратурата със своите дейности в последния месец също сподели за какво би трябвало да бъдем осведомени. Всички неща, които ние сме знаели за прокуратурата, писали сме, разследвали сме, те са сами по себе си вярни, само че нямаха удостоверение, защотопримерно Гешев или някой различен ги неглижира, само че сега всички тези неща се удостоверяват. Тоест, институционализират се през фигурата на основния прокурор и на заместител основния прокурор. Правенето на политика, несъмнено, минава през доста договаряния, договорики и взаимни отстъпки, само че в случай че финалът е доста кардинален и основава важен резултат за обществото, аз нямам нищо срещу. Минаването през кухнята на политикатае профанизиране на политиката и отвращението минава тъкмо през метода на правене на кренвирши ”, добави той.

“България страната взе участие в проведената престъпност. Последните 12 години на страната са маркирани от едно в действителност тотално слепване и на присъединяване на проведената престъпност през най-различни фигури ”, съобщи той и изясни, че неналичието на междинна класа, като дирек на демократичното общество, се корени точно в задушаването на бизнеса от мафията в постсоциалистическия интервал на страната, което е довело до актуалната обстановка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР