За съжаление няма добри новини за БСП от КСНС. За

...
За съжаление няма добри новини за БСП от КСНС. За
Коментари Харесай

Депутат от БСП съобщи за лоши новини от КСНС

За страдание няма положителни вести за Българска социалистическа партия от КСНС. За нас битката с корупцията продължава. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. „ Най-вероятно такова ще бъде гласуването и в пленарна зала “, допусна националният представител. Според Попов това, което оферират ръководещите е реплика на битка с корупцията.

„ Ще пазиме нашия законопроект, тъй като мислим че единствено по този начин ще ограничим корупцията. Всяка година 15 милиарда лв. отиват за корупцията “, акцентира Филип Попов. Според него двата законопроекта са диаметрално противоположни.

„ Те оферират да се сътвори един мегаорган, който да ревизира декларациите по високите етажи на властта. Това са доста сложни за откриване схеми. На процедура те сплотяват всички органи, които и в този момент ги има. Този орган няма да се бори единствено с корупцията.

Ние желаеме да има орган единствено за това, да има управителна роля и президента. Ако искаш да се бориш с това събитие този орган би трябвало да е разлъчен от властта “. „ Сега съществуващият БОРКОР няма проверяващи функционалности.

Дори няма сигнали за корупция по високите етажи. Затова желаеме да се сътвори този орган с проверяващи функционалности, далечен от политическите партии. Първата стъпка към постигането на резултат е да има консенсус, а през днешния ден нямаше “, сподели още депутатът от левицата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР