"За съжаление новините не са много добри и трябва да

...
"За съжаление новините не са много добри и трябва да
Коментари Харесай

Мишо Константинов за водната криза: Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят

"За страдание новините не са доста положителни и би трябвало да се подготвим за това, което ни чака. Чака ни суша и безводие ". Това съобщи пред Българска национална телевизия математикът проф. Михаил Константинов, ръководител на Съвета на шефовете на "Информационно обслужване ", която работи по IT планове на министерства и държавни организации, а също по този начин и по време на избори.

"Трябва да се види какви ограничения могат да се вземат ", сподели още той и добави, че това, което следим сега, сме го гледали тъкмо преди 25 години, когато към края на 1994 година София е оставена без вода. "Тогава някакви идиоти източиха водата, с цел да въртят две дребни електроцентрали и да дадат вода на "Кремиковци ".

"Ще бъдат направени опити още веднъж да се източи и дребното останала вода в язовирите - предвижда Константинов. - Затова би трябвало да се каже какво да се направи. Първо би трябвало да се приключи потреблението на водата в българските водоеми и язовири за всевъзможни други потребности, с изключение на за питейно-битови потребности. Поне тези, които са за такива потребности, тъй като има такива, които са за промишлени потребности. Там където са употребили вода за питейни потребности, предприятията да бъдат по този начин положителни да си създадат сондажи. Искам единствено да напомня, че за всеки пространствен метър вода над земята има 50 подземен. Само 2 стотни от % на всичката вода по земното кълбо е сладка, т.е. 1/5000 част. Същевременно подземните води са към 1%, т.е. 50 пъти повече, в сравнение с водата, която е от горната страна. Ясно е, че би трябвало да се вършат сондажи и да се черпи, както е и било. Само че на някои предприятия им е по-евтино да си купят за без пари вода и да не се занимават с това да търсят лични водоизточници. Ние един елементарен сервиз вървим да го глобяваме, че не си е направил сонда, дето неговата консумация е оскъдна, а оставяме великански разхитители на вода. Това просто би трябвало да се приключи ".

Константинов твърди, че би трябвало да се реши за живота и здравето на хората ли ще се тревожим, или за парите на предприятията. "Ние идиоти ли сме, или единствено по този начин изглеждаме - попита той. - Това просто би трябвало да се приключи, това е безумство и не може по този начин да продължава. Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят. И с право, в случай че по този начин продължава. Трябва да си изцяло анормален първо да го направиш това нещо и второ да настояваш още да го правиш (б.р. - визирайки "Стомана "-Перник, който изиска, макар празния язовир "Студена ", още веднъж да взима вода оттам) ".

Константинов счита, че министерска оставка не взема решение въпроса. "Не му изпитвам завист на този, който ще поеме водите. Но във всичките си ведомства той първо би трябвало да вземе експерти - да разкара калинките. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР