За съжаление никой не може да гарантира, че няма да

...
За съжаление никой не може да гарантира, че няма да
Коментари Харесай

3 правила при пожар, които децата трябва да знаят

За страдание никой не може да подсигурява, че няма да се случи злощастие и е по-добре да сме подготвени, в случай че се наложи да се борим за живота си. Децата също би трябвало да знаят тези правила. Ето някои съществени положения за това какво да е държанието ви по време на пожар.
1. Бутилка с вода . За да не се отровите от дима би трябвало да се намокри парче плат (без значение какъв – шал, шапка, подплата на пола или палто, част от дреха....). За страдание не всеки носи вода със себе си. В подобен случай може да се изпишкате на парчето плат. На децата би трябвало да се изясни, че в сходни обстановки това не е срамно, в случай че може да избави живот.
2. Търговските центрове, кафенетата, питейните заведения, игралните комплекси са места, които постоянно посещаваме. Когато посещавате някое от тях – огледайте се къде се намират спешните изходи или външните стълби. Не става въпрос да сте параноични, а да сте готови за реакция, при положение, че настъпи безпорядък.
3. Изход от тълпата НЯМА . Запомнете това и го обяснете на децата си. Има три съществени правила, които би трябвало да следвате:
- Движете се по посока на придвижването на тълпата и никога не спирайте, даже в случай че някой от роднините ви е зад вас. Може да се видите извън. Спирането или опитът да се измъкнете от тълпата може да докара до рухване, а това значи, че хората просто ще минат върху вас.
- Заобикаляйте ъгли, стълбове и други загради. За това е нужно да гледате право пред себе си (не си гледайте в краката прекомерно дълго). Важно! Сред тълпата се върви със скръстени ръце пред гърдите, лактите сочат напред и с дланите се хващаме за раменете. По този метод, даже в случай че ви притиснат ще може да дишате.
- Ако паднете имате 2-3 секунди, с цел да съумеете да станете. В никакъв случай не се свивайте на кълбо . Направете това непременно.
Надяваме се да не ви се наложи да ползвате в никакъв случай тази информация.
Превод: Actualno.com
Източник: liwli.ru
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР