„За съжаление НФК ще бъде даден в жертва … Някои

...
„За съжаление НФК ще бъде даден в жертва … Някои
Коментари Харесай

Минеков безмилостен към наследника си на поста, бил „герберско безличие“

„ За страдание НФК ще бъде даден в жертва … Някои професионални мошеници получиха непредвидена плесница. Това е резултатът, когато гербаджийските безличия пожелаят да „ продължат смяната “, написа Велислав Минеков във Facebook.

Той споделя обществено послание от Велико Маринчевски, който през ноември влезе в Управителния съвет на НФК и на доктрина трябваше да има 2-годишен мандат. Според него се води целенасочена акция за оклеветяване и дискредитиране на новия Управителен съвет, а настояването на Атанасов за оставки дефинира като „ неуместно и унизително искане “, „ след манипулативното негово изказване “.

„ Новият Управителен съвет е на по-малко от три месеца, само че е трансфорат в гръмоотвод на всички негативи на над дванайсетгодишно порочно и неспособно ръководство. Умишлено не се разграничават отговорностите на Министерството, на Екипа на НФК с Директора, на Експертните комисии - оценители, на Управителния съвет и ръководителя му Министър /Зам.-министър, през годините и през днешния ден. Не се осветлява извънредно тежкото завещание от предходните ръководства на министри, насъбраните нерешени проблеми, неосъществените промени и съществени, кардинални промени, заложените клопки в Министерство и Фонд, дългогодишните чиновници на статуквото, саботажите с липса на адвокатска отбрана на УС... “, оправдава се Маринчевски.

Според думите му, зад анонимност и секретност на всички равнища е основана комфортна среда за корупция, лобизъм, свързани лица, спор на ползи, които министърът не визира в подозрения и наподобява не са приоритет за секване - в дисонанс на декларираните планове на днешното ръководство за „ нулева приемливост към корупцията “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР