За съжаление не мислим, че е възможно САЩ да променят

...
За съжаление не мислим, че е възможно САЩ да променят
Коментари Харесай

В ЕС не мислят, че САЩ ще променят позицията си за Иран

" За страдание не мислим, че е допустимо Съединени американски щати да трансформират позицията си и да останат в съглашението. От друга страна Иран не желае да седне на една маса с тях. Имаме две варианти - или се опитваме да запазим съглашението, или да го прекъснем, което значи автоматизирано обновяване на нуклеарната стратегия на Иран ".

Това съобщи външният ни министър Екатерина Захариева след Съвета " Външни работи ", на който топ дипломатите на страните членки на Европейски Съюз разискаха последните развития по Иран, обстановката след изборите във Венецуела, ескалацията в Ивицата Газа и подготовката на новото съглашение със страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн, осведомят от Външно.

Министрите още веднъж единомислещо обявиха, че запазването на съглашението е значимо за районния мир и сигурност и Европейски Съюз остава зает с него , до момента в който Иран продължава да извършва поетите задължения. Европейски Съюз ще продължи разговора със Съединени американски щати по тематиката.

Външните министри показаха угриженост от ескалацията на напрежението в Газа , като подчертаха нуждата от въздържаност и неизползване на принуждение.

Изразена бе поддръжка за препоръчаните от Специалния координатор на Генералния секретар на Организация на обединените нации Николай Младенов ограничения за възстановяване на тежката филантропична обстановка в Газа . Подчертана бе значимостта на поддръжката на интернационалната общественост за активността на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA). Потвърдена бе позицията на Европейски Съюз, че стабилно стабилизиране на ситуацията в района може да бъде реализирано единствено посредством намиране на решение на Близкоизточния спор на основата на две страни.

Министрите разискаха още обстановката във Венецуела в подтекста на извършените на 20 май 2018 година президентски и локални избори . Подчертано бе, че целият избирателен развой е бил злепоставен и вотът не покрива даже минималните стандарти за почтени, свободни и демократични избори . Потвърдена бе готовността на Европейски Съюз да спомага за намиране на решение на политическата и филантропичната рецесия в страната.

Първите дипломати на Европейски Съюз разискаха и обстановката в ДР Конго, като подчертаха значимостта на провеждането на почтени, свободни и демократични избори съгласно одобрения избирателен календар през декември 2018 година

Съветът организира полемика по мандата за договаряния на Европейски Съюз със страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн за ново съглашение след приключване на договореностите от Котону.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР