За съжаление, моят избирателен район е забравен от управляващите на

...
За съжаление, моят избирателен район е забравен от управляващите на
Коментари Харесай

Доц. Николай Цонков: В София европейските средства се усвояват неефективно 

За страдание, моят изборен регион е пропуснат от ръководещите на София. Голямата част от капиталовата стратегия, както и европейското финансиране се концентрират в централната част на столицата. Това сподели доцент Николай Цонков, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в 25 МИР. Той изясни, че Българска социалистическа партия в София постоянно е упорствала да се обърне внимание и да се благоустрояват периферията и крайните квартали на София, оповестиха от пресцентъра на партийната конструкция.

Цонков желае да предложения кмета на София Йорданка Фандъкова в изборния си регион, с цел да покаже тя какво е направила Столична община за хората там.

„ Общината се ръководи мудно, постепенно и доказателство за това е и построяването на Северната дъга. Тя е значима транспортна артерия, която обслужва както Нови Искър, по този начин и цяла София “, уточни претендентът за депутат и добави, че Северната дъга е от 2015 година, само че до ден сегашен към момента не са пуснати всички проектирани отбивки.

„ За късия период, в който е в употреба тангентата, се наложи тя да бъде ремонтирана поради проваляне на някои сектори покрай с. Требич. От друга страна, неналичието на връзки основава стеснение на живеещите там, натоварва придвижването единствено в една част на тангентата. Завършени са отбивките при с. Требич и при с. Чепинци. Тепърва би трябвало да бъдат приключени отбивките към бул. " Вл. Вазов ", с. Кубратово и така нататък “, посочи Николай Цонков.

Той напомни, че на негов въпрос за какво е по този начин, отговорът на Столичната община бил, че са доста тежки отчуждителните процедури.

" От една страна, се усвояват неефективно европейските средства, тъй като не е ясно дали се избират най-важните места в столицата, които би трябвало да бъдат благоустроени, а от друга, осъществяването е некачествено. С две думи - усвояват се европейски средства поради самото асимилиране ", безапелационен е Цонков.

Според него главната задача на кмета на София е да обезпечи положителни условия за живот, работа и възобновяване на жителите.

„ Това би трябвало да става посредством благоустрояване, възстановяване на инфраструктурата, а оттова - и на транспортните връзки на регионите и кварталите с централната част на града “, смята социалистът.

„ През идващия си мандат като депутат ще работя с грижа за хората, освен от моя изборен региони, само че и за всички софиянци “, съобщи Николай Цонков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР