За съжаление и тази година темата за енергетиката ще е

...
За съжаление и тази година темата за енергетиката ще е
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кирил Домусчиев: Продължаваме да чакаме реформите в българската енергетика

За страдание и тази година тематиката за енергетиката ще е една от главните тематики, защото силата е съществена суровина в нашите предприятия и един от факторите за нашата конкурентноспособност. За жал не постигнахме основни триумфи през миналата година като цели в работата ни с страната и синдикатите по отношение на промените в българската енергетика. Написали сме 10 точки, в която чакаме значителен прогрес през тази година, в случай че желаеме нашата стопанска система да е в действителност конкурентна и да се заплащат естествени цени за електрическата енергия. Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има по време на брифинг на Асоциацията на организациите на българските работодатели при показване на цели им за 2021 година

,,Трябва да се осъществя ликвидност на пазара за електрическа енергия за Ден напред, като за задачата е нужна да се ангажират борсата и Българския енергиен холдинг и това би трябвало да се случи незабавно. В противоположен случай ще настъпи волатилност на цените на борсата. Бихме искале до цялостната либерализация на пазара да имаме едни прогнозируеми цени за българската индустрия'', добави Домусчиев, като акцентира, че е належащо и правенето на енергийна тактика до 2030 година, която да е с взор и до 2050.

,,Важен е въпросът и за повишението на потенциала на КЕВР и по-специално функционалността му в частта по надзора оптимално да се усили както експертно, по този начин и финансово. КЕВР би трябвало да организира следствия и да постанова наказания, в случай че бъдат открити нарушения'', изясни още ръководителят на КРИБ.

Насърчаването на производството на електрическа сила да става на пазарния принцип за всички консуматори, които ще се трансфорат в производители, а не да заплащат непотребни такси, в случай че имат свое лично произвеждане. Това е метода да ги подтикваме. За жал обаче нищо не се случва в държавния бранш и всичко си е постарому. Централите работят на големи загуби, които ги плащаме всички ние. Нямаме подобаващи пазарни продути, които да се оферират. Извършват се доста несвойствени действия, няма бистрота и всичко това води до загуби или до доста дребни облаги, което е неточно, акцентира Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има и добави, че ускореното свързване с газопреносните системи на прилежащите страни също е от основно значение за енергетиката.

,,2020-а беше чудовищна година, в която имахме затворени предприятия, неработещ туризъм, хора, които работеха от у дома. Много сложна година. Тя самата не си приличаше месец с месец'', показа от своя страна ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР