За съжаление, едно от най-често срещаните здравословни оплаквания е високо

...
За съжаление, едно от най-често срещаните здравословни оплаквания е високо
Коментари Харесай

Таблици с нормата на кръвното налягане при различни възрасти

За страдание, едно от най-често срещаните здравословни недоволства е високо или ниско кръвно налягане. Тази патология доста въздейства върху благосъстоянието и в следствие, на настроението на индивида.

Следните индикатори би трябвало да се имат предвид при премерване на кръвното налягане.

Систолично кръвно налягане – горната граница, която ви разрешава да се дефинира силата на кръвното налягане по време на изтласкване.

Диастоличното кръвно налягане – долната граница, което е показателно за положението на кръвоносните съдове в паузата сред сърдечните контракции.

Човешко кръвно налягане

Нормалното кръвното налягане при възрастни, се смята за цената на 120/80 mm Hg. Чл. Но всички ние сме неповторими, и затова не би трябвало да се разчита само на цифровия показател.

За да разберете кое се смята за обикновено в една избрана възраст на кръвното си налягане, задоволително е да се възползвате от нашите комфортни таблици.

От таблицата нагоре излиза наяве, че регулаторните индикатори се променят с възрастта, колкото сте по-възрастни, толкоз по-високо е кръвното налягане. Това е обвързвано с възрастта, свързани с промени в сърдечно-съдовата система.

Ако имате чести болести и счита, че кръвното налягане спада, ние ви предлагаме да водите специфичен дневник. В това, което би трябвало да извършите, постоянно да записвате параметрите на налягането с измененията в тях. В края на месеца би трябвало да се консултирате с доктор и да му покажете своите наблюдения.

Желаем ви положително здраве и положително въодушевление! Не забравяйте да споделите с приятелите си тази потребна публикация.

Инфо: http://lekuvai.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР