За съжаление, до края на 2024 г. няма да бъдем

...
За съжаление, до края на 2024 г. няма да бъдем
Коментари Харесай

Плугчиева: През 2024 г. България няма да стане пълноправен член на Шенген

„ За страдание, до края на 2024 година няма да бъдем позволени до пълноправно участие в Шенген “. Тази прогноза направи в предаването „ Лице в лице “ на bTV Меглена Плугчиева, политик и посланик.

„ Добра вест е , въпреки че е отчасти решение. Аз като народен представител 2011 година в нашия парламент бях в делегацията, която имаше достойнството да получи информацията в Европейския парламент, че България е изпълнила критериите за критериите за пълноправон участие в Шенген “, разяснява Плугчиева.

Тя акцентира, че и за нас, и за Румъния най-съществен е допускът до Шенгенското пространство по суша.

По думите ѝ ние сме заложници на страните членки на Европейския съюз – сега на предизборната акция в Австрия. Дипломатът се базира на , съгласно които не може и дума да става двете страни да бъдат позволени по суша в Шенген и за установяване на дата за това, до момента в който не бъдат изпълнени съответни условия.

„ Тази декларация, която е подписана сред България, Австрия и Румъния по публично информация от Австрия задължава България и Румъния да одобряват повече бежанци от Афганистан и Сирия, без да излиза наяве дали това е единствено в осъществяване на Дъблинското съглашение или има нещо в допълнение “, разяснява Плугчиева.

Според нея ще има и спомагателни условия по отношение на приемането на мигранти от двете страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР