За съжаление, България няма законова уредба, която да бори спекулата.

...
За съжаление, България няма законова уредба, която да бори спекулата.
Коментари Харесай

Министър Иванов: Повишаването на цената на хляба е спекула

„ За страдание, България няма законова уредба, която да бори спекулата. Това, което мога сигурно да кажа, е, че на срещата си със зърнопроизводители, с Асоциацията на хлебопроизводителите, те ни подсигуряваха, че има закупено остаряла годишна продукция на ниските цени и задоволително нова годишна продукция, което да не разреши внезапно увеличение на цената на хляба. Има може би някаква опция за съмнение поради повишение цената на газа сега, само че такова внезапно нарастване на някои места го привързвам единствено със далавера “, счита Иванов.

Министерството на земеделието поддържа концепцията, която е залегнала в програмата на Българска социалистическа партия за понижаване на Данък добавена стойност на избрани хранителни артикули в дребната потребителска кошница и това ще бъдат част от ограниченията.

Предстои да стартира и изкупуването на зърното за Държавния запас. „ В момента текат бюрократични процедури, чакаме Българска народна банка да заверят сметката, тъй като това е главно условие, с цел да може да се почне търговия на борсата “, сподели още земеделският министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР