За съжаление България не успя да намери своя Фалконе и

...
За съжаление България не успя да намери своя Фалконе и
Коментари Харесай

Денков: България не успя да намери своите Фалконе и Кьовеши, което ни се отрази

За страдание България не съумя да откри своя Фалконе и своята Кьовеши, което дава отражение. Това съобщи премиерът Николай Денков на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “ в София, проведен от Центъра за проучване на демокрацията. На събитието е и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши. 

„ Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правораздаване. Във всеки сполучлив преход има потребност от смели герои, които да изпълнят със наличие структурите на правораздаването “, съобщи министър председателят Денков.

Той посочи, че въпреки всичко България е постигнала избран прогрес по тематиката с върховенството на закона.

На събитието участват още министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, представители на българския офис на европрокуратурата, определеният за кмет на София Васил Терзиев и други.

През последната година, под напън извън, с ясното осъзнаване, че повече не може по този начин, България прави забележителни промени във връзка с законите, структурите, които би трябвало да се борят с корупцията, както и структурите, които би трябвало да ни създадат модерна и развита европейска страна. Ние към момента търсим своите герои, които да поведат тези структури и да кажат: „ Повече не може по този начин! “. За това е доста скъпо, че отново Лаура Кьовеши е в България. Първо, с цел да ни въодушеви за това, че би трябвало да продължаваме да работим в тази посока. Второ, с цел да показа своя опит в това по какъв начин може да бъдем доста по-ефективни. Трето, да обсъдим още веднъж, дружно с вицепремиера Габриел по-късно през днешния ден, какво може да създадем, с цел да работим още по-ефективно, уточни Денков в своето изявление. 

Той увери, че напредъкът на България във връзка с измененията в законодателството е координиран с най-високите европейски стандарти, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Ние сме към момента в средата на този развой, предстоят значими гласувания през идващите пет-шест седмици. Надявам се, че Народното събрание ще е на висотата, на която всички чакаме. Ако успеем, ще отидем в напълно друга орбита на европейското си развиване. Правителството ще работи за това “, уточни в умозаключение министър-председателят. 

По-късно Николай Денков предстои да се срещне с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, като в диалога ще взе участие също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. След края на срещата са планувани изказвания за представителите на медиите, с цел да бъдат систематизирани резултатите от нея.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР