За съжаление, България не успя да намери своя Фалконе и

...
За съжаление, България не успя да намери своя Фалконе и
Коментари Харесай

Денков: България не успя да намери своя Фалконе и своята Кьовеши, което дава отражение

За страдание, България не съумя да откри своя Фалконе и своята Кьовеши, което дава отражение. Това съобщи министър председателят Николай Денков на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “ в София, проведен от Центъра за проучване на демокрацията. На събитието участва европейският основен прокурор Лаура Кьовеши.

Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правораздаване. Във всеки сполучлив преход има потребност от смели герои, които да изпълнят със наличие структурите на правораздаването, съобщи министър председателят Денков.

Той акцентира, че въпреки всичко България е постигнала избран прогрес по тематиката с върховенството на закона.

На събитието участват още министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, представители на българския офис на европрокуратурата, определеният за кмет на София Васил Терзиев и други.

„ През последната година, под напън извън, с ясното осъзнаване, че повече не може по този начин, България прави забележителни промени във връзка с законите, структурите, които би трябвало да се борят с корупцията, както и структурите, които би трябвало да ни създадат модерна и развита европейска страна. Ние към момента търсим своите герои, които да поведат тези структури и да кажат: „ Повече не може по този начин “. За това е доста скъпо, че още веднъж Лаура Кьовеши е в България. Първо, с цел да ни въодушеви за това, че би трябвало да продължаваме да работим в тази посока. Второ, с цел да показа своя опит в това по какъв начин може да бъдем доста по-ефективни. Трето, да обсъдим още веднъж, дружно с вицепремиера Габриел по-късно през днешния ден, какво може да създадем, с цел да работим още по-ефективно “, уточни Денков в своето изявление.

Той увери, че напредъкът на България във връзка с измененията в законодателството е координиран с най-високите европейски стандарти.

„ Ние сме към момента в средата на този развой, предстоят значими гласувания през идващите пет-шест седмици. Надявам се, че Народното събрание ще е на висотата, на която всички чакаме “, сподели Денков.

„ Ако успеем, ще отидем в напълно друга орбита на европейското си развиване. Правителството ще работи за това “, сподели в умозаключение министър-председателят.

По-късно Николай Денков следва да се срещне с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, като в диалога ще взе участие също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. След края на срещата са планувани изказвания за представителите на медиите, с цел да бъдат систематизирани резултатите от нея.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР