За съжаление България не успя да намери своя Фалконе и

...
За съжаление България не успя да намери своя Фалконе и
Коментари Харесай

Николай Денков: За съжаление България не успя да намери своя Фалконе и своята Кьовеши!

За страдание България не съумя да откри своя Фалконе и своята Кьовеши и това дава отражение. Коментарът направи министър-председателят Николай Денков по време на антикорупционен конгрес , който се организира в София. На него участва и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши , която е на посещаване у нас.

Денков уточни още, че един стълбовете на демокрацията е точно правосъдната система , съобщи „ Българска телеграфна агенция “. Освен това във всеки сполучлив преход би трябвало да има и смели герои . А те са тези, които изпълват със наличие структурите на правораздаването. Премиерът акцентира, че въпреки всичко България е постигнала избран прогрес с върховенството на закона .

Денков разгласи също по този начин, че в границите на последната една година нашата страна прави незабравим скок във връзка с приемането на нужните промени в законите и това се случва посредством и на натиска, оказван извън . Напредък е реализиран и по повод както на структурите , които би трябвало да ни създадат развита страна , по този начин и на тези, които би трябвало да се борят с корупцията . Но страната ни към момента търси своите герои, които да ги поведат тези структури и изрично да разгласят, че повече не може по този начин.

Именно заради тези аргументи министър председателят Николай Денков разяснява, че е доста скъпо това, че европейският основен прокурор Лаура Кьовеши още веднъж е в България , тъй като тя може да послужи и като ентусиазъм, че би трябвало да се продължи да се работи в тази посока. Освен това тя може да показа и своя скъп опит и да даде препоръки по какъв начин страната ни може да бъде по-ефективна.

В същото време министър-председателят акцентира, че напредъкът на страната ни в областта на законодателството е съгласуван с най-високите европейски стандарти . Но се намираме към момента някъде в средата на процеса и през идващите няколко седмици предстоят доста значими гласувания в тази посока.

Премиерът изрази вяра, че Народното събрание ще предприеме дейности, които ще бъдат на висотата на упованията, тъй като в случай че това се случи, страната щяла към този момент да отиде в напълно друга орбита от своето европейско развиване. Денков бе безапелационен, че кабинетът ще работи в тази посока.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР