За съжаление 148 години по-късно заветът на Левски не е

...
За съжаление 148 години по-късно заветът на Левски не е
Коментари Харесай

Свободата я имаме, но заветът на Левски не е изпълнен, смята Йотова

За страдание 148 години по-късно заветът на Левски не е изпълнен.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти, откакто сервира цветя пред паметника на Васил Левски в деня, когато се прекланяме пред паметта му 148 години от неговата крах.

Свободата я имаме, само че остава въпросът за вътрешната ни независимост - до каква степен сме мощни и до каква степен в действителност националното остава на първо място. Доколко в действителност сме позволили почтени българи да ни ръководят, тъй че да бъдем равни с европейските нации, посочи Йотова.

По думите й има още какво да се желае и върху какво да се работи, с цел да бъдем равни с европейските нации. Всеки от нас би трябвало да направи своя равносметка, тъй като живеем във време, от което зависи доста от това накъде и по какъв начин ще тръгне България, означи вицепрезидентът.

На въпрос на News.bg кои са главните завещания, които сме научили от Апостола, само че за жалост не ги съблюдаваме, Йотова уточни, че те не са един или два. Често би трябвало да препрочитаме тази дребна книжчица " Дневника на Левски ", не всичко от там можем да разчетем към момента.

Тя настоя да се замислим върху толерантността посред ни, а и " можем да бъдем мощни единствено, в случай че сме обединени, а не можем да чакаме някого, който да ни бъде безконечният избавител, откъдето и да е той ". Заедно можем да донесем свободата си и дружно можем да строим България, акцентира вицепрезидентът.

" За управниците, за националното дело и за това, че то е по-важно от всичко на света, по-важно от нас самите и за това, че няма значение какъв пост заемаш, а е значимо да работиш за народа и за хората си. Ще има триумф онази страна и онази нация, която направи техния верен прочит ", приключи Илияна Йотова.
 Радев, Борисов и Караянчева уважиха паметта на Апостола на свободата
Радев, Борисов и Караянчева уважиха паметта на Апостола на свободата

И тримата се сплотиха към думите на Левски: " Дела трябват, а не думи "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР