За руските Военно-космически сили настъпиха черни дни - само за

...
За руските Военно-космически сили настъпиха черни дни - само за
Коментари Харесай

Русия е загубила досега почти 1/5 от самолетите си Су-34

За съветските Военно-космически сили настъпиха " черни дни " - единствено за седмица Украйна съумя да смъкна четири от най-новите Су-34, написа Forbes. Изданието оповестява, че последният - четвърти - съветски бомбардировач е бил свален три дни, откакто Русия е изгубила три други " Сухой " в южното направление. Това е най-голяемият брой свалени " Су " -шки от началото на съветската инвазия в Украйна. Загубите на Русия в авиацията ще скочат още повече, когато Украйна най-сетне получи в края на годината дълго чаканите F-16.
 
Медиите към момента не знаят с какъв вид оръжия въоръжените сили на Украйна удариха три съветски бомбардировача едновременно, само че загатват неотдавнашното прекачване на друга система за противовъздушна защита " Пейтриът " от Германия в Украйна.
 
Су-34 се смята за най-хубавия съветски изтребител, единствен с композиция от датчици, авионика и други оръжия, което му разрешава да открива и нападна ненадейно появяващи се цели за малко време.
 
Според анализаторите на института RUSI, Руската федерация е изгубила 17 такива самолети. Но след загубата на 26 единици на стойност $50 млн. всеки (почти 1/5 от флота), " безпокойството на руснаците безспорно стана доста по-силно ".
 
" Новосибирският самолетостроителен цех " Чкалов " създава единствено няколко нови Су-34 всяка година. Москва не може да компенсира настоящия % на жертвите, да не приказваме за евентуално по-висок % на унищожени Су-34, когато новите украински F-16 влязат в борбата през идващите седмици ", се отбелязва в обявата на Forbs.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР