За руски ракетни атаки по град Дружковка в Донецка област

...
За руски ракетни атаки по град Дружковка в Донецка област
Коментари Харесай

Руски ракети в отговор на удара по Макеевка, взривиха в тв ефир залата на хокейния клуб Донбас

За съветски ракетни офанзиви по град Дружковка в Донецка област и край Краматорск предават украинските медии.

Ударите са нанесени вечерта на 2 януари, като се оповестява за двама ранени в Дружковка, осведоми " Укринформ ". Разрушена е била Ледената сцена в града, където играе хокейният клуб " Донбас " от 2014 година насам. Според известието на хокейния клуб тук работи най-голямата детско-юношеска спортна школа по хокей и фигурно пързаляне.

В същото време съветските медии и канали в " Телеграм " настояват, че в интонации обект е имало най-малко 200-300 украински военни, а мястото е било предопределено за краткотрайно предислоциране.

Ракетната офанзива по Ледената сцена се оказа записана на видеото на френския публицист Пол Гасне, сътрудник на френския канал TMС.

В момента, в който французинът се е отдалечил от ледената пързалка, с цел да запише включването си, зад тила му проечава гърмежът, демонстрират телевизионните фрагменти. Твърди се, че Гасне е пътувал с украинските военни и точно отдалечаването му от задачата, с цел да запише кореспонденцията си, му е избавило живота.

Ударът идва в отговор на офанзивата по Макеевка, където пък украинската войска нападна с ракети локално учебно заведение, в което бяха настанени съветски военни. Загинали са минимум 63 души, като по неопотвърдена информация става въпрос не за постоянни бойци, а за за мобилизационни елементи.

Украинските Военновъздушни сили пък предизвестиха жителите да се готвят за идващите съветски офанзиви вероятно на 7 януари, оповестява " Укринформ ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР