За Русия и Ирак е фундаментално важно да осигурят икономическото

...
За Русия и Ирак е фундаментално важно да осигурят икономическото
Коментари Харесай

Лавров: За Русия и Ирак е важно да осигурят сътрудничество от незаконни западни санкции

За Русия и Ирак е фундаментално значимо да обезпечат икономическото съдействие от противозаконните наказания на западните страни. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров след диалози с външния министър на Ирак Фуад Хюсеин, които се организираха в понеделник, оповестяват съветски медии.

„ В актуалните условия, в изискванията на противозаконни ограничавания, наложени от американците и техните спътници, е кардинално значимо да се защитят законните стопански връзки от противозаконен напън от страна на Запада, както действително вършат доста страни в района при прекосяване към заплащане, в това число заплащане на доставки на нефт, вместо $ - валутите на други надеждни страни, които ценят положителното си име като участник в интернационалния стопански продан ", сподели още Лавров.

Лавров добави, че Русия е изразила цялостната си поддръжка за напъните на иракското държавно управление за гарантиране на сигурността и битка с тероризма.

„ Изразихме цялостната си поддръжка за напъните, полагани от държавното управление, ръководено от иракския министър председател Мохамед ал-Судани, за възстановяване на обстановката, за нормализиране на връзките сред Багдад и Ербил, за гарантиране на сигурността и битка с тероризма “, разяснява Лавров.

Според него Русия и Ирак чакат скоро да договорят датата на идващото съвещание на междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие, което ще се организира в Багдад.

„ Както сподели господин министър Фуад Хюсеин, чакаме датата на срещата на междуправителствената комисия, която ще се организира тук в Багдад, скоро да бъде контрактувана. Няма подозрение, че нашите стопански оператори, представители на ведомства, които дават отговор за стопанската система, за енергетиката, ще се управляват от националните ползи на всяка от страните. И при този метод постоянно могат да се намерят взаимно допустими решения. " ​​​​​​
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР