За рождения си ден Шошана Овиц поиска само един подарък

...
За рождения си ден Шошана Овиц поиска само един подарък
Коментари Харесай

Преживяла Холокоста отпразнува 104-ия си рожден ден с 400 внуци и правнуци

За рождения си ден Шошана Овиц изиска единствено един подарък - да се съберат всички нейни родственици на свято място. Преди повече от 70 години Шошана мина през ужасите на Аушвиц, които е мъчно да се не помнят даже след такова време.



Там тя се разделила с майка си: последната била изпратена в ръцете на Ангела на гибелта, нацистки доктор, който правил ужасни опити върху пандизчии от концлагер.След като се пробвала да откри оживелите си родственици, Шошана се срещнала с бъдещия си брачен партньор. Заедно те се преместили от Австрия в Израел, където двойката се сдобила с двама сина и две дъщери.На 104-ия си рожден ден тя помоли цялото си огромно семейство да пристигна на Западната стена в Йерусалим.

И внуците, и правнуците поставиха всички старания, с цел да подсигуряват, че желанието на бабата ще се извърши, написа Algemeiner с позоваване на израелското издание Walla. Внучката на Шошана Панини сподели, че на празника се събрали към 400 души, което символизира успеха над нацистите. И на този необикновен празник никой не можел да сдържи сълзите си. “Организирането на тази неповторима среща не беше елементарно. Нямаме точния брой, само че дойдоха към 400 души. Всичко мина доста прочувствено и всеки имаше сълзи в очите ", сподели внучката Панини Фридман.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР