За резултата от PISAможе би всеки един от нас е

...
За резултата от PISAможе би всеки един от нас е
Коментари Харесай

Кирил Петков пред Дарик: Ако за нещо мога да бъда обвиняван, със сигурност не е, че не си отстоявам на принципите

" За резултата от PISAможе би всеки един от нас е отговороен - от родители, до учители, до общество, сигурно и политици. Показва, че по този метод нещата не могат да продължат. Трябва да създадем коренна смяна в метода, по който се отнасяме към образованието в България. Това, което може би се вижда в този момент, е че за пръв път от доста години насам стартира учителската специалност да бъде отново влиятелна ". Така съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петковкоментира пред Дарик радио информацията от последната седмица, че учениците ни са на последно място в Европейски Съюз по математика и на предпоследно по четене.

По думите му най-важното нещо, което би трябвало да се направи, са вложения в образованието.

" Конституцията е главният контракт в обществото. Аз мисля, че някъде надълбоко в цялата политическа система, която се отразява и в образованието, и в културата, и в стопанската система, стои неналичието на правила и правда ", разяснява Петков.

" Нашите критици споделят " огромната смяна направихте ", от Гешев на Сарафов. Но без значение какъв е моралният компас на Сарафов, всяко придвижване оттук насетне и всяко решение той би трябвало да го прави, имайки поради, че някой ден той може да бъде разследван от самостоятелен арбитър ", разяснява още Кирил Петков.

" Това, което ние разбрахме, е че координацията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е толкоз сериозна, че те работят съвсем като една конструкция - това е в действителност факт. Тук въпросът не е за какво ние решаваме да поканим Движение за права и свободи да бъде част от това болшинство. Както ние сме в цялостна съгласуваност с " Демократична България ", ГЕРБ споделят " ние сме в цялостна съгласуваност с ДПСи това болшинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, тъй като ние работим като едно - това е действителността ", изясни Петков.

И означи, че " тук въпросът е за какво и по какъв начин е допустимо да реализираме смяна с хората, които преди са били знак на това, против което сме се борили ".

Кирил Петков и отговори и на обвинявания от обява във в. " Сега ", гласяща, че " отдавна Христо Иванов, Петков и Василев гледат безмълвно в профил по какъв начин Пеевски и Борисов се тупат в гърдите и се вършат на мастити европейци " като акцентира, че немисли, че стои безгласен в профил.

" Ако за нещо мога да бъда упрекван, сигурно не е, че не си не отстъпвам на правилата и когато има нещо, с което не съм склонен, аз го изричам освен на глас, аз го изричам на глас по метод, по който ме чуват ", безапелационен е той.

Запитан има вяра ли на съдружните си сътрудници от ГЕРБ, Петков отговори: " Ако някой от тези партии каже, че има вяра на другия, ще е неистина. Тук въпросът е имаме вяра ли, че макар, че нямаме огромно доверие между тях, можем да реализираме някакви цели, които са общи - и тук споделям " да ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР