За резолюцията вчера глрасуваха представителите на 120 държави, 45 се

...
За резолюцията вчера глрасуваха представителите на 120 държави, 45 се
Коментари Харесай

ООН прие резолюция за Близкия изток, подготвена от арабските страни

За резолюцията през вчерашния ден глрасуваха представителите на 120 страни, 45 се въздържаха, 14 гласоподаваха срещу, в това число Израел, Съединени американски щати, Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария и други Повечето европейски страни поддържаха резолюцията, други, в това число България, Румъния, Дания, Италия, Литва, Латвия, Германия, Гърция, Финландия, Кипър, Обединеното кралство и други се въздържаха. По-рано денем се взе решение резолюцията да се одобри при подкрпепата на две трети от присъстващите и гласуващи членове.

Израелският непрекъснат представител назова резолюцията " срамна " и съобщи, че Организация на обединените нации е изгубила своята легитимност. Euronews цитира думите му: „ Тази организация беше учредена след Холокоста за да предотвратява жестокости. Но спектакълът, който преди малко видяхме, неопровержимо потвърждава, че Организация на обединените нации, за жалост и трагично, се е заела не с предотвратяването, а с обезпечаването на по-нататъшни зверства ".

Резолюцията съдържа апел за неотложно филантропично помирение и упорства всички страни да съблюдават интернационалното филантропично право. Другите претенции са неотложно обезпечаване на артикули от първа нужда за линията Газа, освобождение на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР