За решаване на демографските проблеми на страната нашите усилия през

...
За решаване на демографските проблеми на страната нашите усилия през
Коментари Харесай

Валери Симеонов обясни как държавата ще бори демографската криза

За решение на демографските проблеми на страната нашите старания през идващите три и половина години са ориентирани към повишение на раждаемостта, понижаване на младежката емиграция и за нова емиграционна политика. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила в отговор на въпрос на народния представител Георги Гьоков по отношение на политика за решение на демографските проблеми на страната. България е изгубила 30 % от популацията си за близо 30 години, уточни националният представител в своето изявление.

Планираме разпределяне на помощ за раждане на трето дете, както и специфична месечна финансова помощ на третото дете до навършване на пълноправие. Обмисляме даване на безлихвени жилищни заеми за млади фамилии, както и нисколихвени или безлихвени заеми на младежи с висше обучение. Предлагаме разпределяне на стипендии за младежи, в наши или непознати влиятелни университети, които поемат ангажимент да работят в България. Искаме нова система за асортимент на емигранти. По предписание емигрантите би трябвало да са младежи, нужни на страната експерти, както и да са способни да се интегрират в България. Емигрантите от българската диаспора ще имат преимущество да дойдат в страната, уточни Симеонов. Мерките ще бъдат прилагани сложно, само че за резултати ще може да се приказва след десетина години, сподели вицепремиерът.

В първите две седмици на нашето държавно управление бяха промени разпоредбите за трудова подвижност и над 30 хиляди наши сънародници от Украйна и Молдова избавиха туристически сезон, уточни Валери Симеонов. Имаме предложение за промени в разпоредбите за приемане на "синя карта " за висококвалифицирани експерти, кандидатстващи да работят в страната. Заедно с президентството, и по тъкмо с вицепрезидента Илияна Йотова, и с Министерството на правораздаване се разискват промени в Закона за българската поданство като срокът аз неговото приемане да се понижи до шест месеца, сподели Валери Симеонов. За Коледа се надявам да пуснем полет до Одеса, добави вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР