За ремонт на тротоари настояват живеещите на бул. България 200

...
За ремонт на тротоари настояват живеещите на бул. България 200
Коментари Харесай

От читателите: Тротоарите на бул. България се продъниха

За ремонт на тротоари упорстват живеещите на бул. „ България ” 200 - 212, като настояват, че неведнъж са отправяли настояването си до кмета на „ Северен ” инж. Ральо Ралев, само че без резултат. Районната администрация няма задоволително средства, по тази причина домоуправителят Георги Ташев е сложил без заобикалки пред градоначалника Иван Тотев въпроса. Толкова ли е мъчно да се сменят разрушените плочки в сектора с дължина 50 - 60 метра, в случай че в бюджета на Община Пловдив влизат милиони левове от налози и такси, които заплащат пловдивчани, чуди се Георги Ташев.

Тротоарите не са ремонтирани, откогато за първи път са направени, недоволства Георги Ташев. Домоуправителят припомня, че до администрацията са изпращани нееднократно тъжби и сигнали на жители, само че явно се чака настилката дефинитивно да се унищожи.

„ Настилката на бул. „ България ” в региона на кв. „ Захарна фабрика ” ще бъде сменена, когато имаме финансова опция ”, увери инж. Ральо Ралев. Тази година за ремонтите и благоустрояване в „ Северен ” администрацията разполагаше с 265 000 лв., след което с решение на Общинския съвет бяха отпуснати още 100 000.

Тази седмица, в случай че времето разрешава, стартира преасфалтиране на четири квартални улици в „ Захарна фабрика ” - „ Тинтява ”, „ Ястреб ”, „ Щастие ” и „ Синчец ”. В квартала всяка година се вършат поправки, а сега се проектира и нова детска площадка, която през пролетта ще бъде построена. Инж. Ралев добави, че единствено тази година в целия регион „ Северен ” са ремонтирани 3500 тротоарни настилки. Но средствата са лимитирани и има улици, чиито тротоари са в доста по-лошо положение от тези на бул. „ България ”. " Ще сменим плочките, когато им пристигна редът ", сподели инж. Ральо Ралев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР