За режисьора Тод Филипс , който излезе през 2019 г.,

...
За режисьора Тод Филипс , който излезе през 2019 г.,
Коментари Харесай

Провал ли се оказа “Жокера: Лудост за двама в бокс офиса

За режисьора Тод Филипс, който излезе през 2019 година, бе безспорен триумф. Филмът дебютира с облага от цели 96.2 милиона $ единствено в Северна Америка, а по-късно доближи до рекордния тогава бокс офис от един милиард $. Тези цифри несъмнено бяха впечатляващи предвид инвестиции бюджет от 55 милиона $.
 Какво да чакаме от “Жокера: Лудост за двама
Какво да чакаме от “Жокера: Лудост за двама "

Продължението ни потапя още по-дълбоко в мрачното схващане на Артър Флек

" Жокера " остана най-касовият филм с рейтинг R (зрители под 17 година влизат в киносалона с възрастен придружител) в международен мащаб до излизането на " Дедпул и Върколака " този юли. Освен това филмът на Тод Филипс завоюва много положителни мнения и от критиците, и от феновете, които му дадоха B+ в CinemaScore и оценка в Rotten Tomatoes от 68 %.

За жал обаче продължението  далеч не може да се похвали със същия триумф. В платформата за оценки от публиката е събрал 33 % и е отбелязал безспорен анти-рекорд с оценка D в CinemaScore. А това го трансформира в първия холивудски филм, основан на комикс, с толкоз невисок резултат в историята.

Още по-показателни за слабия интерес към кино лентата са и разочароващите доходи в бокс офиса от първия уикенд, в който е по кината.

На локална почва той е отчел едвам 40 милиона $ - много по-слабо от предстоящото. Предположенията бяха, че продължението ще завоюва най-малко 50-60 милиона $, до момента в който от Warner Bros. пък се надяваха на 70 милиона $, поради много по-солидния бюджет от съвсем 200 милиона $ за втория филм, написа The Hollywood Reporter.

Отвъд океана въпреки всичко резултатите не са чак толкоз разочароващи. През първия уикенд  е натрупал 81.1 милиона $, което още веднъж е по-малко спрямо първия филм. Въпреки това към момента има вяра, че продължението ще дръпне в бокс офиса, защото премиерата в Япония и Китай следва.

За слабия интерес към кино лентата евентуално са съдействали най-вече негативните мнения на критиците, съгласно които жанровата форма, смесваща престъпна драма с мюзикъл е отклоняване от типичната комиксова история за огромен екран. Докато въпреки всичко кинематографичната му стойност и актьорската игра на  са положително оценени, това очевидно не е било задоволително, с цел да компенсира сюжета, който се усеща леко кух.
 Най-очакваните кинопремиери за октомври
Най-очакваните кинопремиери за октомври

Малко, само че впечатляващи

Въпреки преобладаващото отчаяние, " Жокера: Лудост за двама " въпреки всичко има някакви шансове да влезе в конкуренцията за Оскарите, най-вероятно за осъществяванията точно на Хоакин Финикс и Лейди Гага. А дали някой от двамата (или пък и двамата) ще бъде поне номиниран, следва да разберем през януари следващата година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР