За разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде взета

...
За разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде взета
Коментари Харесай

Украинецът убил свой сънародник в Русе, остава в ареста

За следствието са събрани задоволително доказателства, с цел да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонениезадържане под стража във връзка с украинския лидер на ТИР Я. О., притеглен като обвинен за съзнателно умъртвяване на сънародника си В. К. на 05.03.2023 година

Младият мъж (чрез назначените преводач и защитник) изиска по-лека мярка с аргумента, че е работил при неизбежна защита, както и обстоятелството, че не е бил осъждан и не е имал никакви противообществени прояви. Според прокурора, обвиненият е съзнавал, че потърпевшият е бил мощно алкохолно повлиян, съзнавал е и неговата по-голяма възраст, както и това, че нанасянето на мощен удар в уязвима част от човешкото тяло ще докара до настъпването на тежки увреждания, в това число спиране на виталните функционалности.

Окръжен съд - Русе счете, че към този ранен стадий от следствието са събрани задоволително доказателства, от които може да се направи обосновано съмнение, че Я. О. е осъществил състава на закононарушението, за което е бил притеглен към наказателна отговорност. Обстоятелствата, че лицето е непознат жител без адресна регистрация в България, както и тежестта на плануванаъа в закона глоба не по-малко от 10 години отнемане от независимост, водят до извод за съществуване на действителна заплаха обвиненият да се укрие и извърши друго закононарушение. Освен това, той е лидер на товарен автомобил, неведнъж прекосявал границите на разнообразни страни, което указва, че явно разполага със познания, благоприятни условия и контакти за реализиране на вероятно нелегално овакантяване територията на Р. България преди привършване на наказателния развой.

При вероятно обжалване на определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонениезадържане под стража във връзка с Я. О., в Апелативния съд делото ще бъде прегледано на 16.03.2023 година от 14:00 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР