За разследването, което извършва службата на главния прокурор (OAG), съобщи

...
За разследването, което извършва службата на главния прокурор (OAG), съобщи
Коментари Харесай

Швейцарската прокуратура се зае със сливането на UBS и Credit Suisse

За следствието, което прави службата на основния прокурор (OAG), заяви през вчерашния ден Financial Times, базирайки се на доклд на OAG. В документа се споделя, че би трябвало да бъдат оценени и разследвани „ многочислени аспекти към Credit Suisse “, с цел да бъдат разпознати всички вероятни нарушавания, „ които биха могли да попаднат в компетенциите на основния прокурор “.

Според Financial Times, основният прокурор Щефан Блатлер към този момент е издал редица „ заповеди за следствие “ на държавни органи и е по отношение на федералните и кантоналните държавни управления, с цел да разпита основни чиновници по отношение на поглъщането. В отчета на OAG не се показват характерни аспекти в съглашението за обединение, които са обект на следствието. И UBS, и Credit Suisse отхвърлиха коментар пред Reuters.

Спаред Марк Пийт, почетен професор в университета в Базел по наказателно право и криминология, „ спасяването ” на Credit Suisse „ е толкоз извънредно, че нещо би трябвало да се каже “. Пийт допуска,че прокурорът може да изследва нарушавания на наредбите за секретност...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР