За разминаване в количествата талони, които са внесени в търговската

...
За разминаване в количествата талони, които са внесени в търговската
Коментари Харесай

Симеонов разкри индийска схема в хазарта, не всички талони били регистрирани

За разминаване в количествата талони, които са импортирани в комерсиалната мрежа на България и които са оповестени към Комисията по хазарта, алармира Валери Симеонов пред публицисти в Народното събрание.
„ Сигурен съм,че сред двете числа ще има много сериозна разлика. С други думи внасят се и се продават в комерсиалната мрежа доста повече талони, в сравнение с са регистрирани в Комисията по
хазарта. И се печатат в Индия, както знаете “, регистрира Симеонов, само че не изясни от кое място има въпросната информация.
Той съобщи още, че ще се работи и по понижаване на нападателната реклама на хазартните игри. Припомняме обаче, че депутатите не одобриха предлагането на Българска социалистическа партия за прекъсване на рекламите.
" Размерът е няколко милиарда на година. По предварителни сведения и информация, защото има доста сив бранш, обвързван с разпространенито на по-голямото количество талони, в сравнение с са декларинани, само че там по публични данни става въпрос за ново право за преустановяване на лиценза, не краткотрайно, а дефинитивно.
Това го направихме с член 86. Това са няколко думички, с които даваме опция лиценза на частните
лотарии да бъде преустановен неотложно с излизането на „ Държавен вестник “. Досега в закона нямаше такива текстове, които да дават опция за преустановяване на лиценза “, добави още Симеонов, представен от Фокус.
Запитан дали ще има прекачване на бизнеса от един на различен, Симеонов разясни: „ Не знам за какво би трябвало да разясняваме тази теза, която се популяризира през цялото време. Изцяло частните
лотарии стават държавни. На кого да се трансферира бизнес? Поне в границите на този закон, на това Народно заседание “.
Според него категорично е неразрешено концесионирането и това го има в закона. „ Спортният тотализатор влиза в листата на дейностите, които не подлежат на концесиониране и приватизиране и
хазартът си остава държавен, тъй че няма никой учредения за каквито и да е терзания, че става въпрос за преразпределение на пазара “, добави още Валери Симеонов.
„ Съгласно настоящия закон, който не се трансформира в този момент, Спортният тотализатор е задължен да отделя 50 % от оборота за облаги. Половината би трябвало да отиват за разпределяне на облаги за печелившите, 18 % отиват за спортна активност. 15 % такса и останалото е за прехрана на администрацията на спортния тотализатор ", съобщи още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР