За разлика от вчера, днес в цялата страна ще бъде

...
За разлика от вчера, днес в цялата страна ще бъде
Коментари Харесай

Валежи и захлаждане през почивните дни

За разлика от през вчерашния ден, през днешния ден в цялата страна ще бъде слънчево с оптимални температури сред 12 и 17 градуса, в София - към 12 градуса. Ще духа слаб западен, в източните региони и по Черноморието - северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток.

През нощта ще бъде съвсем безоблачно, само че в утринните часове на обособени места в равнините, котловините и към водните басейни, видимостта ще е краткотрайно понижена. Минималните температури ще бъдат сред 2 и 7 градуса, по Черноморието от 10 до 13 градуса.

Утре в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че облачността от югозапад ще се усилва и след обяд в Югозападна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималните температури ще останат без смяна, сред 12 и 17 градуса, в София - към 11 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Там облачността ще стартира да се усилва едвам в късния следобяд. Ще духа сдържан югоизточен вятър.

Лоши условия за туризъм в планините вятърът ще е сдържан, от югозапад, само че ще бъде облачно, а след обяд в масивите от Югозападна България ще има превалявания като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1800 метра.

С превалявания ще бъде на следващия ден и на Балканите, по-значителни в западните и южните елементи от полуострова. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие на времето и у нас.

В събота на доста места ще има превалявания от дъжд, с нараснала възможност в обособени региони да са обилни по количество. Вятърът от юг краткотрайно ще се усили, повече в Източна България и северно от планините и в по-голямата част от страната оптималните температури ще бъдат сред 15 и 20 градуса.

През втората половина на деня от северозапад ще нахлува по-студен въздух и в неделя се чака захлаждане, само че преваляванията краткотрайно ще спрат.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР