За разлика от Украйна Тайван е изключително добре въоръжен с

...
За разлика от Украйна Тайван е изключително добре въоръжен с
Коментари Харесай

Тайван провежда най-мащабно военно учение в очакване на нахлуване на Китай

За разлика от Украйна Тайван е извънредно добре въоръжен с най-съвременните оръжия за пердах по море, въздух и суша.

Враждебен съперник се пробва да завладее основен воден път покрай тайванската столица. Атакувайки по море и въздух, нападателите се насочват към устието на река Тамсуи на северния бряг на острова - стратегически естуар, който обезпечава пряк достъп до центъра на Тайпе, съобщи Актуално.

В отговор тайванските военни задействат изтребители и танкове на локалната защита, а сухопътните войски детонират експлозиви, с цел да спрат напредването на вражеските сили. Това не е действително нахлуване на Китай против самоуправляващата се островна народна власт.

Сцените са част от едноседмичните учения " Хан Куан ", които се организират в Тайван и островите към него от 24 до 29 юли. Ежегодното събитие се организира от 1984 година насам и в него вземат участие всички типове въоръжени сили на Тайван - в това число резервистите - за повишение на общия защитителен потенциал.

Всяка година се тества бойната подготвеност при положение на нахлуване от Народната освободителна войска на Китай. 

Тази година ученията получиха ощепо-голямо значение на фона на възходящите опасения по отношение на желанията на Китай по отношение на Тайван. Управляващата комунистическа партия в Пекин афишира отделилия се остров за собствен. Страховете се изостриха след нахлуването на Русия в Украйна.

Пекин не изключва опцията да употребява мощ, с цел да поеме контрола над Тайван, и оказва все по-голям боен напън върху острова, като изпраща самолети в самопровъзгласената му зона за идентификация на въздушната защита.

Пекин реагира остро и на известията, че ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси обмисля пътешестване до Тайпе, като предизвести, че китайските военни ще " пазят уверено националния суверенитет ", в случай че се сблъскат с " външни сили ", насърчаващи тайванската самостоятелност. 

" Китай упорства Съединени американски щати да подхващат съответни дейности, с цел да изпълнят уговорката си да не поддържат " независимостта на Тайван " и да не провеждат визитата на Пелоси ", съобщи във вторник представителят на китайското Министерство на защитата Тан Кефей. " Ако Съединени американски щати упорстват да поемат личния си курс, китайската войска в никакъв случай няма да остане безучастна и несъмнено ще предприеме решителни дейности, с цел да попречи на намесата на външни сили и на проектите на сепаратистите за " самостоятелност на Тайван ", и уверено ще отбрани националния суверенитет и териториалната целокупност ", добави Тан.

  " Хан Куан " са най-големите годишни учения с бойна пукотевица от този вид, които се организират всяка година на острова с 24 милиона души население. Във вторник, до момента в който тайванският президент Цай Инуън наблюдаваше от близко, военните в Тайван симулираха нахлуване против военноморската база Суао - огромно военно пристанище в североизточната част на острова. Силите на страната играеха ролята и на агресор, и на бранител.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР