За разлика от самолета МиГ-29 първоначално изтребителят Су-27 не бил

...
За разлика от самолета МиГ-29 първоначално изтребителят Су-27 не бил
Коментари Харесай

The National Interest: Азия обича руските изтребители

За разлика от самолета МиГ-29 в началото изтребителят Су-27 не бил плануван за износ. Откакто обаче разрешили да бъде продаван зад граница, „ Сухой ” станал един от известните изтребители в азиатския район, като най-вече е купуван от Индия и Китай.

Както означават специалистите на изданието The National Interest, в края на 80-те години е обновена търговията на въоръжение сред Москва и Пекин. Тогава на Китай се пробвали да му прокарат МиГ-29, само че него изключително мощно го заинтересувал Су-27. Именно от този момент стартира историята на триумфа на този аероплан в Азия.

На китайците доста допаднали огромния военен радиус на изтребителя, усъвършенстваната система за ръководство в полет и превъзходните характерности на моторите. Всичко това можело да обезпечи най-хубавата платформа, върху която биха могли да бъдат издигнати бъдещите модернизации.

Китай продължава за придобива руси самолети и в този момент, да вземем за пример Пекин се интересува от Су-35. Най-вероятно главен интерес отново провокират усъвършенстваните мотори.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР