За разлика от природата с нейните меандри и безброй възможности

...
За разлика от природата с нейните меандри и безброй възможности
Коментари Харесай

Даряваме на природата дом в градовете: тухли за пчелни гнезда

За разлика от природата с нейните меандри и безчет благоприятни условия за отдих, нашите модерни градове и здания нормално не основават подобаваща среда за инсекти и даже за птици или други животни. Английската компания Green&Blue работи по този въпрос и основава убежища, с цел да включи природата в нашите сгради, оповестява АrchDаily.

" Когато започнахме да осъзнаваме мащаба на казуса, пред който е изправена нашата дива природа, ни се изиска да помислим за по-сериозни решения и сътрудници. Разбрахме, че строителната промишленост е толкоз голяма, а скоростта на строителните работи е толкоз висока, че сътрудничейки си с този бранш и гарантирайки, че постройките освобождават място за природата, ние получихме в действителност огромно решение, което може да има голямо значение ", споделя Фей Клифтън, шеф на Green&Blue.

Компанията разполага с редица артикули, които разрешават внедряването на пчели, птици и даже прилепи в постройките. Един от най-популярните им артикули са пчелните тухли-блокове, които заместват тухлите в стената на постройка, осигурявайки...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР