За разлика от президента Радев, който каза, че Крим е

...
За разлика от президента Радев, който каза, че Крим е
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Правителството на Радев претърпя голям провал. Четворната коалиция има грешки, които скоро ще я разклатят, а министерствата ще се превърнат в касички

" За разлика от президента Радев, който сподели, че Крим е съветски, министър-председателят Петков сподели в Брюксел, че сме член на Европейски Съюз и на НАТО. Драма е, че ни върнаха проекта за възобновяване и резистентност ", сподели в ефира на БТВ президентът Росен Плевнелиев.

" Радев сподели, че планътза възобновяване и резистентност е направен от ГЕРБ. Неговият министър председател не направи съвсем нищо. Имаме изгубено време. Всички други страни получиха пари и започнаха да извършват. Това е огромен неуспех на държавното управление на Радев ", разясни Плевнелиев.

" През далечната 2005 година бяхме в идентична обстановка, когато имахме тогава млад министър председател Станишев, който беше посочен от президента Първанов. Така както Радев уточни Кирил Петков. Станишев съумя да реализира огромно нещо за България да влезе в Европейски Съюз. Но не можа да се пребори с корупцията. От Кирил Петков желаеме съответни решения по какъв начин ще пребори корупцията ", сподели Плевнелиев. Той призна, че познава Кирил Петков от 2013 година Негов консултант го срещнал с него. Предложил му Асен Василев, откакто Петков му останал, за стопански министър.
свързани новини153915на 04.12.2021
" Пътували сме дружно с Кирил Петков из Съединени американски щати. Познавам го като персона, само че напълно друго е по какъв начин ще се оправи като министър председател ", разясни той.

" По метода, по който е формирана тази коалиция, не ми дава вяра, че ще се оправят. Румен Радев е определен с исторически невисок брой гласове. Коалиционното съглашение има неточности, които ще го разклатят доста бързо. Четирите партии ще се борят да извършват своите обещания, само че министъра на финансите няма да може да дава, тъй като би трябвало да има дисциплинираност. Има огромна заплаха министерствата да се трансфорат в касички, тъй като партиите зад тях не са в положително положение ", предвижда Росен Плевнелиев. Той се обърна към депутатите да не бъдат популисти, а патриоти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР