За разлика от предишните 220 W процесори на FX-9590 и

...
За разлика от предишните 220 W процесори на FX-9590 и
Коментари Харесай

Нов проект за създаване на безшумна работна станция с процесор Ryzen Threadripper

За разлика от предходните 220 W процесори на FX-9590 и FX-9370 на AMD, новите 180 W чипове Ryzen Threadripper без проблем се оправят със дилемите на една работна станция, изискваща доста запаси. За охлаждането на Threadripper е задоволителен незначителен охладител с необятна основа, само че е забавно да се види какво ще се получи с потреблението на пасивно изстудяване.



Корейският запалянко T-Tech основава компютърна система с 8-ядрения процесор Ryzen Threadripper 1900X , двете мощни видеокарти от клас GeForce GTX или Quadro и корпус от мед и алуминий, който служи и за нагревател.

В уеб страницата Coolenjoy са показани подробните чертежи на новото устройство и съгласно неговия основател, локалните производители са се заинтересували от ексцентричното решение.



За разсейването на 180 W топлота се употребява дебела пластина от никелирана мед с шестнадесет 6 мм топлинни тръби, разграничени на две групи, като половината от тях се употребяват за охлаждането на видеокартите. Оперативната памет е известната измежду овъклокерите DDR4 RAM G.Skill Trident Z. Дънната платка е Gigabyte X399 Aorus Gaming 7.



До дънната платка са сложени два 2,5-инчови диска. Кой знае за какво са показани зареждания с интензивно изстудяване, макар че на пазара има безшумни модели.

Проектът е забавен и ще следим неговото развиване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР